Kadangi jis buvo be valstybinių numerių, policininkams kilo įtarimų ir jie ėmė persekioti šį automobilį.

Iš Panerių gatvės automobilis pasuko į Gerosios Vilties gatvę ir, nemažindamas greičio, lėkė link sankryžos su Savanorių prospektu.

Pasak Vilniaus VPK spaudos tarnybos pranešimo, iš paskos važiuojančio Apsaugos skyriaus ekipažo policininkai net nejungė sirenos ir švyturėlių, stengdamiesi neprovokuoti pažeidėjo, kuris galėjo iš šalutinės gatvės įvažiuoti į Savanorių prospektą nė nesumažinęs greičio ir sukelti avariją.

Tačiau išvengti autoįvykio vairuotojui visgi nepavyko, nes netoli sankryžos jis nesuvaldė automobilio, užšoko ant šaligatvio ir atsitrenkė į suoliuką. Kol pažeidėjas bandė išvairuoti mašiną, jam kelią užkirto policijos pareigūnų automobilis.

Sulaikytas vilnietis 20-ties metų A.M. patruliams prisipažino, kad automobilį "VW Passat" pavogė iš Naugarduko gatvėje prie "Skrajos" parduotuvės esančios stovėjimo aikštelės. Nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas.

Vaikinas aiškino, kad prieš porą savaičių buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos, kur 7 mėnesius kalėjo už vagystę, ir dabar nebeturįs už ką pavalgyti, todėl ir pagrobė mašiną.

1986 metų laidos automobilyje buvo išardyta užvedimo spynelė. Vairuotojas dėl autoįvykio vietos buvo pristatytas į Vilniaus kelių policiją, jam nustatytas 1,55 promilių girtumas.

Po to A.M. buvo perduotas Vilniaus miesto VPK Autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus pareigūnams.

Nemenčinėje gyvenantis "VW Passat" savininkas 41 metų Č.G. tik ryte sužinojo, jog buvo pavogta jo mašina, nes naktį buvo išjungęs savo telefoną. Autotransporto vagysčių tyrimo skyriuje jis parašė pareiškimą ir dėl įvykio buvo iškelta baudžiamoji byla.