Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė, kad 40 metų Raimondas L. dėl mažametės seksualinio prievartavimo už grotų turės praleisti 5 metus.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Gražvydas Poškus taip pat nutarė iš nuteistojo Policijos departamentui priteisti 5,4 tūkst. Lt atsiėjusias ekstradicijos išlaidas – nuteistasis į Lietuvą buvo atgabentas iš Ispanijos.

Tuo metu nukentėjusiosios tėvai neprašė iš nuteistojo priteisti patirtą neturtinę žalą.

Teismo nuosprendis dar negalutinis – kaltės nepripažinęs nuteistasis jį galės skųsti apeliacine tvarka. Tiesa, tai jis greičiausiai padarys jau būdamas Ispanijoje – Raimondas L. šioje šalyje yra nuteistas pusdevintų metų laisvės atėmimo bausme už nužudymą ir plėšimą.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo Vytauto Jončo, būtent įkalinimo įstaigoje saulėtosios Ispanijos pareigūnai surado Lietuvos teisėsaugos pagal Europos arešto orderį ieškomą Raimondą L.

Mažametės mergaitės seksualiniu prievartavimu kaltinamą vyrą ispanai buvo leidę išduoti iki birželio 5-osios – taip šios šalies Aukščiausiasis Teismas norėjo būti garantuotas, kad šaltakraujišką nusikaltimą įvykdęs žudikas anksčiau laiko nebus išleistas į laisvę.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar 2008-ųjų vasarą Raimondas L. seksualiai prievartavo tuo metu vos šešerių metukų mergytę. Nukentėjusiosios motina – Raimondo buvusios sugyventinės sesuo.

Apie patirtą prievartą mergaitė motinai papasakojo tik maždaug po dviejų metų – nors buvo praėję pakankamai laiko, bet mažametė nebuvo pamiršusi jos mažą širdelę sukrėtusių įvykių.

Aštuonmetė atsiprašinėjo motinos, kad anksčiau apie tai nieko nesakė – bijojo, kad ja niekas nepatikės, be to, dažnai matydavo savo „dėdę Raimį“.

Teisme Raimondas L. dievagojosi, kad niekada negalėjo padaryti tokio nusikaltimo, kokiu buvo kaltinamas, bet prokurorai teigė surinkę pakankamai įrodymų, todėl jį siūlė įkalinti 7 metams.