Ministro Dailio Alfonso Barakausko padėkomis apdovanoti šeši Vilniaus apskrities policijos pareigūnai bei įtariamuosius sulaikyti padėjusi liudytoja, praneša VRM.
 
„Dėkoju Jums už tai, kad sąžiningai atlikote savo pareigą ir pademonstravote moralinį tvirtumą, taip išreikšdami pagarbą Lietuvos valstybei ir jos žmonėms. Esate pavyzdys, kaip turi dirbti pareigūnai“, – ceremonijos metu sakė ministras D. A. Barakauskas. 
 
Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą vidaus reikalų ministras apdovanojo  Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių rinktinės patrulius Giedrių Garunkštį, Veroniką JasevičienęLiną Markevičiūtę, Michailą Puškarenką bei VPK Kelių policijos valdybos pareigūnus Alseksandrą Kieseliovą ir Deimantą Paveliūną.
 
Už pilietiškumą, aktyvų talkinimą policijai, užkertant kelią nusikaltimams bei padedant juos atskleisti, ministro D. A. Barakausko padėka buvo įteikta įvykio liudininkei.
 
Gegužės 21 d. po persekiojimo sulaikyti įtariamieji, siekdami išvengti  baudžiamosios atsakomybės už sukčiavimą, pareigūnams siūlė kyšį, kurio sumą vis didino. Oficialiai teigiama, kad žadamo kyšio suma buvo išaugusi iki 80 tūkst. Lt. Neoficialiai pareigūnai pasakoja, kad žadama suma buvo pasiekusi dar didesnes aukštumas - 500 tūkst. litų.