Šių iškilmių metu pagerbti ir 2021-ųjų „Metų sekliai“, kuriuos išrinko speciali policijos komisija ir DELFI skaitytojai.

Pirmoji vieta

Pirmąją „Metų seklių“ konkurso vietą laimėjo Klaipėdos apskrities pareigūnų tyrimas, kuris parodė, kad norintys vaikų turėti žmonės verslininkams sunešė didžiulius pinigus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais, gavę informacijos apie tai, kad viena iš didžiausių nevaisingumo problemas sprendžiančių klinikų Lietuvoje, kurioje atliekama daugiausia pagalbinio apvaisinimo procedūrų šalyje, veikianti nuo 2000-ųjų ir turinti padalinius Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje, galimai neįtraukia dalies ūkinių operacijų į įmonės buhalterinę apskaitą, tokiu būdu valstybės institucijoms teikiami žinomai neteisingi duomenys apie pajamas, pelną, turtą ar jų panaudojimą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir piktnaudžiavimo.

Daugiau apie tai galite paskaityti čia.

Antroji vieta

Konkurso „Metų sekliai“ antrąją vietą laimėjo Vilniaus apskrities kriminalistai, jie išsiaiškino, kad organizuotos gaujos prekiavo ne tik narkotikais, bet ir granatsvaidžiais.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pristato tyrimą, kuris buvo realizuotas padedant Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ bei Vilniaus apskr. VPK Viešosios policijos valdybos mobilios kuopos pareigūnams, kai visoje Lietuvoje vyko slaptos organizuotų nusikalstamų grupuočių (ONG) narių sulaikymo operacijos. Šiems asmenims buvo inkriminuoti sunkūs bei labai sunkūs nusikaltimai, susiję su disponavimu narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis bei jų realizavimu stambiu mastu, o taip pat ginklų ir šaudmenų nelegalia prekyba.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Trečioji vieta

Kauno apskrities pareigūnai užėmė trečiąją vietą konkurse „Metų sekliai“. Kriminalistai išsiaiškino, kad jų mieste vyko narkotikų platintojų karai, itin prabangiai gyvenę vadeivos eiliniams grasino nupjaustyti pirštus.

Tyrimas buvo pradėtas 2019 m. Kauno apskr. VPK KPONTV gavus patikimos informacijos apie tai, kad vienoje krovinių pervežimo paslaugas teikiančioje įmonėje dirbantys asmenys organizuoja ir gabena narkotinių medžiagų – kanapių kontrabandą. Pareigūnų gautais duomenimis, prisidengdami pervežimo paslaugas teikiančios įmonės veikla asmenys vilkikų puspriekabėse įrengtose slėptuvėse slepia kanapes bei perveža jas iš Ispanijos į Vokietiją ir Nyderlandus. Gerai organizuotas tinklas galimai valdomas asmenų iš skirtingų valstybių, pirminius išvežimo taškus kontroliuojant Ispanijoje gyvenantiems lietuviams.

Apie šį tyrimą galima paskaityti čia.

Delfi apdovanojimas

Delfi apdovanojimas Tradiciškai geriausią metų seklį rinko ir visuomenė. Bendradarbiaujant su naujienų portalų „Delfi“, buvo skelbiami visi tyrimai, o visuomenė išsirinko jai labiausia patikusį – t.y. Kauno apskrities kriminalistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)