Pirmiausia, vos pravažiavęs prekybos centrą „Audėjas“, prie Zarasų ir Paplaujos gatvių sankryžos „Range Rover“ trenkėsi į pirmąja juosta važiavusį sunkvežimiuką – kliudė jo galinės dalies dešinę pusę. Nė nestabtelėjęs visureigis nulėkė tolyn avarijos vietoje palikęs keletą savo detalių.

Bendrovės „Linoksa“ sunkvežimiuko vairuotojas DELFI pasakojo spėjęs veidrodėlyje pamatyti didžiuliu greičiu atlekiantį visureigį. Vyriškis sako nesupratęs, kodėl „Range Rover“ vairuotojas nevažiavo antrąja arba trečiąja eismo juosta – jos buvo tuščios. Sunkvežimio vairuotojo manymu, visureigis Zarasų gatve lėkė maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu.

Vyriškis sakė, kad po avarijos prie jo priėję žmonės pasakojo matę tą visureigį dar prieš susidūrimą – vienas jo žibintas jau buvęs sudaužytas.

„Range Rover“ nelėtindamas greičio nulėkė tolyn ir suko į Belmonto gatvę, kur galimybės įvažiuoti į pagrindinę gatvę ramiai laukė Seimo narys Julius Dautartas. „Range Rover“ kliudė politiko asmeninio visureigio „Volvo“ šoną ir nuskriejo toliau. (Po avarijos Seimo narys DELFI sakė: „Daugiau į Belmontą nevažiuosiu“). J. Dautartas užfiksavo laiką, kada įvyko avarija - buvo 12.46 val.

Belmonto gatvėje automobilis trenkėsi į kelio ženklą, netrukus, ties policijos žirgynu, sulankstė ir išvertė dar vieno kelio ženklo stulpą. O paskui rėžėsi į kairėje kelio pusėje esantį betoninį elektros stulpą. Jį ne tik išvertė, bet ir nubloškė keletą metrų.

Metęs skersai gatvės sustojusį sudaužytą visureigį vairuotojas pabėgo. Pasak liudininkų, vyriškis netvirtu žingsniu nuėjo „Belmonto“ link. Anot liudininkus apklaususių pareigūnų, vairuotojas atrodė įtartinai, buvo panašu, kad jis apsvaigęs arba ištiktas šoko.

Mašinoje radę pramogų centro direktoriaus vizitines korteles policininkai bandė jo ieškoti „Belmonte“, tačiau A. Mišeikio pavaldiniai pareigūnams teigė direktoriaus nematę ir nežinantys, kur jis yra.