Šeštadienio pavakarę Bostone, Pen gatvėje rastas smarkiai sumuštas 44 metų Alberts Volkausks, kuris nugabentas į vietos ligoninę. Deja, jo gyvybės medikams išsaugoti nepavyko – nukentėjusysis mirė.

Daugybinius sumušimus policija įvardijo kaip jo mirties priežastį. Pranešime teigiama, kad latvis gyveno Bostone.

Netrukus po to sulaikyti 8 įtariamieji, tačiau 2 iš jų po apklausų paleisti, o 6 asmenys liko areštinėje. Tarp jų – ir 4 lietuviai, kurių gyvenamoji vieta yra Bostonas.

Ketvirtadienį ryte Linkolnšyro grafystės policija viešai įvardijo įtariamuosius.

Prieš teismą ketvirtadienį stos 29 metų Mindaugas Černeckas, Andrius Barauskas (39), Donatas Dektiariovas (36) ir Tautvydas Vainolavičius (19).

Už grotų teismo taip pat laukia Pavelas Grunt-Meyeris (29) iš Visbyčo ir Denisas Kijakovskis (27), kaip gyvenamąją vietą nurodantis netoli Bostono esantį Vybertono miestą.

Įvykį tirianti vietos policija prašo atsiliepti gyventojus, kurie žino bet kokios informacijos apie nusikaltimą ir su juo susijusius žmones.

Bostone gyvena itin didelės lietuvių ir latvių bendruomenės. Oficiali statistika rodo, kad kas šeštas šio miesto gyventojas – imigrantas. Be to, Bostonas laikomas vieta, kurioje svetimšalių integracijos procesas vyksta blogiausiai visoje Jungtinėje Karalystėje.