Neblaivus 42 metų vyras, sausio 13-osios vakare Šiauliuose vairavęs automobilį „Audi A6“, rizikavo ne tik savo, bet ir dar dviejų keleivių, kurių vienas taip pat buvo neblaivus, gyvybe.

Anot kitų tuo metu Žemaitės gatve važiavusių žmonių, dideliu greičiu važiuodamas ir lenkimo manevrą atlikdamas vyras, nesuvaldė transporto priemonės ir ji atsitrenkė į ties pėsčiųjų perėja stovintį kelio ženklą, o po to - į elektros stulpą.

Bendrakeleiviai sužalojimų išvengė, iš įvykio vietos paspruko ir tik vėliau drįso sugrįžti, o štai vairuotoją iš automobilio teko vaduoti ugniagesiams gelbėtojams. Dėl kūno lūžių ir galvos traumos medikai vairuotoją paguldė į ligoninę. Čia jam nustatytas vidutinis girtumas – 1,62 prom.

Vyras girtas prie transporto priemonės vairo sulaikomas jau ne pirmą kartą. Prieš pora metų jis buvo gavęs pirmąją pamoką, kai pareigūnai jo vairuojamą „Mercedes Benz“ sulaikė Joniškio r., Gataučių k. Vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 1,69 prom. Vyras tąkart irgi rizikavo ne tik savimi, bet ir artimais jam žmonėmis. Būdamas vidutinio girtumo, jis automobilių vežė gyvenimo draugę ir 13-kametę savo dukrą. Kuo būtų pasibaigusi kelionė – nežinia.

Galbūt, nelaimės tąkart išvengta tik dėl susitikimo su policijos pareigūnais, kurie girtą vairuotoją eliminavo iš eismo.

Vyrui dėl vairavimo apsvaigus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam skirtas areštas, konfiskuotas automobilis ir jis prarado teisę du metus vairuoti transporto priemones. Deja, šiaulietis šios pamokos neišmoko.

Nors teisės vairuoti atėmimo laikas ir pasibaigęs, tačiau jos susigrąžinti taip ir nespėjęs, jis sausio 13-ąją vėl sėdo prie vairo apsvaigęs ir dabar gresia naujas teisės vairuoti praradimo etapas. Tai buvo antroji pamoka vidinius stabdžius praradusiam vyrui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)