LNK laidoje „Valanda su Rūta“ ketvirtadienį buvo diskutuojama, kokie gi būsimos koalicijos variantai gali būti. Neatmestas nė vienas – nei dabartinės demonstruojamos darbiečių, socialdemokratų ir tvarkiečių sąjungos, nei tas, kad valdžioje gali išlikti ir konservatoriai – eidami į koaliciją su socialdemokratais arba darbiečiais.

Kaip galimų premjerų minėtos A.Butkevičiaus ir Viktoro Uspaskicho pavardės.

Tačiau dėl V. Uspaskicho suabejojo ne vienas pašnekovas, o Rūta Vanagaitė buvo kategoriška: “Kas nebus premjeras – tai Uspaskichas. Pirmiausia - prezidentė jo neskirs. O antra, kiekviena sistema turi teisę gintis nuo to, kas yra svetima. V.Uspaskichas yra pakankamai didelis svetimkūnis mūsų politinėje sistemoje, pakankamai nemalonus, pakankamai neprognozuojamas.“

Vis dėlto dabar daug abejonių kelia ir tai, ar rinkimai apskritai bus laikomi įvykusiais. Kai kurie nepraranda vilties, kad galės dar kartą bandyti laimę.

„Aš būčiau už tai, kad pavasarį būtų kiti rinkimai.“ – pareiškė į Seimą nepatekęs Ligitas Kernagis.

Kristina Brazauskienė apgailestavo dėl neskaidrių rinkimų ir sutepto Lietuvos įvaizdžio.

„Aš pasakyčiau, kad dar Lukašenkai reikia į Lietuvą atvažiuot pasimokyt organizuot rinkimus“, - sakė prezidento našlė.

R.Vanagaitė tiesiog suskaičiavo, kad partijoms galbūt pigiau investuoti perkant rinkėjų balsus, negu į, pavyzdžiui, reklaminius plakatus:

„Dabar rinkėjai, kuriems nemokėjo tų 10 litų, yra giliai nusivylę. Jie neateis į kitus rinkimus. Sakys, Petrui mokėjo, o man nemoka. Po truputį Lietuva išsipardavinėja“.