Ši statistika skelbiama naujoje Lietuvos statistikos departamento parengtoje švieslentėje. Joje pateikiami Migracijos departamento duomenys apie į Lietuvą atvykusius ir Migracijos departamento skyriuose ar registracijos centruose užsiregistravusius karo pabėgėlius.

Šie duomenys ypač reikalingi pagalbą karo pabėgėliams koordinuojančioms ir teikiančioms institucijoms, visuomeninėms organizacijoms.

Į Lietuvą atvykstantys ukrainiečiai registruojami šešiuose registracijos centruose – Alytuje, Marijampolėje, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Kaune, taip pat Migracijos departamento teritoriniuose skyriuose. Artimiausiu metu planuojama didinti registracijos centrų skaičių šalyje. Lietuvoje sparčiai didėjant pabėgėlių iš Ukrainos srautams, į registracijos centrus deleguota 290 valstybės tarnautojų, kurie padės migracijos specialistams atlikti migracijos procedūras.

Valstybinės institucijos aktyviai teikia paramą Ukrainos karo pabėgėliams: priimti teisės aktai, palengvinantys ukrainiečių įsikūrimą, operatyviai suteikiami leidimai gyventi, mokytis, dirbti, gauti medicininę pagalbą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją