Po ilgos dienos nėra nieko labiau nervinančio, nei griūti į lovą, bet niekaip neužmigti. Susierzinimas dar labiau padidėja, kai šalia gulintis partneris „atsijungia“, tarsi užgesinta lemputė. Ar jis knarktų, ar dryksotų per visą lovą, ar pasisavintų visą antklodę, tai gali priversti jus priskaičiuoti šimtus avių, beviltiškai bandant užmigti, rašo mirror.co.uk.

Tokie atvejai nėra reti: štai daugiau kaip 30 mln. britų pripažįsta, kad jiems sunku miegoti vienoje lovoje su savo partneriu, ir tai tikrai gali sukelti tam tikrą trintį tarp paklodžių.

Tačiau kai kurie žmonės gerai žino, ką daryti, kad naktį miegotų ramiau. Mes mylime savo partnerį, bet gerą miegą greičiausiai mylime šiek tiek labiau.

„Winstons Beds“ operacijų vadovas ir miego ekspertas Isaah Reece atskleidė skandinavišką „gudrybę“, kuri užtikrina palaimingą miegą ir neleidžia nusivilti partneriu. Pagal šią Skandinavijoje ir Šiaurės Europoje paplitusią praktiką poroms patariama miegoti vienoje lovoje, turint atskiras antklodes.

Pradėjus miegoti po atskiromis antklodėmis, dings tos naktys, kai tenka kovoti dėl užkloto, ir galėsite ramiau užmigti, žinodamos, kad ryte vis tiek gulėsite po antklode ir neprabusite nuo šalčio. Šis įprotis taip pat padeda reguliuoti savo kūno temperatūrą, nes gana dažnai porų miego temperatūros skiriasi.

Miego ekspertas paaiškino: „Kai kiekvieną naktį miegate su partneriu vienoje lovoje, gali būti sunku netrikdomai išsimiegoti. Meilė žmogui greitai gali virsti neapykanta, kai trokštate, kad jis apsiverstų ir kvėpuotų į priešingą pusę!“

„Miegant po atskiromis antklodėmis galima reguliuotis savo temperatūrą ir nesijaudinti, kad jūsų partneriui tai netiks. Be to, kai kurių žmonių komforto lygis gali būti kitoks nei jų partnerių. Jei skirtingas lovos puses traktuosite kaip dvi atskiras zonas, galėsite netgi rasti užtrauktuku sujungtų čiužinių, kuriuose derinami du skirtingi minkštumo lygiai, kad abu jaustumėtės kuo patogiau – su sąlyga, kad laikysitės savo pusių!“

Gerai išsimiegoti yra svarbu ne tik dėl koncentracijos ir darbingumo: naktiniai miego nesklandumai su partneriu gali apkartinti jūsų rytojų. Isaah pridūrė: „Įtampa gali tęstis ne tik visą naktį. Prasto miego padariniai gali persiduoti ir kasdieniam gyvenimui. Kokybiško miego trūkumas gali lemti nuotaikų svyravimus ir psichikos sveikatos simptomus.“

„Tai gali turėti neigiamos įtakos jūsų santykiams ir padidinti konfliktų tikimybę. Prastesnis miegas taip pat susijęs su dėmesio stoka. Niekas nenori galvoti, kad santykiuose jų nesiklausoma, tačiau rasti jėgų parodyti dėmesį, kai naktį neišsimiegojai, gali būti per sunku.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)