Papasakokite, kodėl prieš lieknėjant, koreguojant svorį, pravartu pasidaryti atitinkamus kraujo tyrimus?

 Būtų idealu, jei, suplanavus svorio metimą, pirmiausia būtų apsilankoma pas gydytoją.
Tenka stebėti įvairių atvejų, kai antsvoris slepia tam tikras ligas ir būkles, kurios labai apsunkina siekti užsibrėžto rezultato. Tačiau taip pat labai svarbu nepraleisti ligos, kuri savaime yra svorio netekimo priežastis ir laikantis dietos maskuoja pernelyg greitą efektą.

 Kokius kraujo tyrimus rekomenduojate?

 Kiekvienu atveju į situaciją reiktų pažvelgti individualiai ir tuo pačiu labai plačiai. Paprastai norint įvertinti organizmo būklę atliekami bendri kraujo tyrimai, gliukozės kiekis, lipidograma, taip pat skydliaukės, kepenų, inkstų veiklos rodikliai, tiriami elekrolitai, kai kurie mineralai, skysčių kiekis. Labai svarbūs yra hormonų tyrimai, kurių rezultatai gali lemti svorio metimo veiksmingumą ir greitį.

 Ką jie parodo?

 Kraujo tyrimuose yra labai daug informacijos, todėl jų interpretacija yra itin svarbi. Tyrimų esmė – rasti, dėl kokių veiksnių ar patologijų žmogus tunka, arba patvirtinti, kad žmogus yra sveikas, tiksliau, sveikai nutukęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją