1. Ištampysi odą. Veido mankštos tikslas nėra oda, ji nukreipta į raumenis. Pratimų metu oda fiksuojama rankomis, jos tempimo net nebūna, nes per fiksaciją yra duodama apkrova veido raumenims. Kaip tik, mankštos metu, svarbu žiūrėti, kad oda niekaip nesusidėtų į raukšles. Jeigu matomos raukšlės, reiškia pratimas kol kas netinka arba nėra atliekamas teisingai. Mankšta niekaip nesiekia pakenkti odai, bet padeda ją pamaitinti iš vidaus, nes suaktyvina visus procesus.

2. Veidas taps kampuotas, sportiškas. Teko girdėti, kad aršiausiai tokias idėjas savo klientėms skleidžia grožio specialistai, norėdami išlaikyti savo klientūrą. Kampuotu ir sportišku veidas niekaip netaps dėl dviejų priežasčių. Raumenys yra palyginus labai maži ir moteriškieji hormonai natūraliai neleis veidui įgauti „nemoteriškų formų“.

3. Bus tokie rezultatai, kad nereikės jokių kremų, losjonų ir pan. Didelis mitas, kuriuo piktnaudžiauja mano kolegos veido treneriai. Būdama kartu ir diplomuota kosmetikė atsakingai sakau, jog veido mankšta negali atstoti būtinos ir elementarios veido priežiūros. Nuprausti, tonizuoti, patepti kremu būtina. Oda yra atskiras nuo raumenyno organas, kuris turi savo poreikius, imunitetą, ligas ir pan. Neprotinga visko tikėtis tik iš odos arba tik iš raumenyno.

4. Mankšta panaikins spuogus. Veido mankšta negali panaikinti hormoninių spuogų ar spuogų, kurie atsiranda dėl higienienių priežasčių. Spuogai yra odos dariniai, tad raumenynas tik iš dalies gali pagelbėti, t.y. pagerinti vidinius procesus.

5. Dings pigmentinės dėmės. Jeigu veido raumenys galėtų kalbėti, jie pasakytų, kad net nežino, kas yra melaninas ir kaip formuojasi arba dingsta pigmentinės dėmės. Tai išskirtinai odoje vykstantys procesai.

Viktorija Baltramiejūnienė

6. Dings pajuodę paakiai. Veido mankšta paakius padaro stangresnius, neleidžia nusileisti vokams bei šiek tiek sumažina raukšles. Tamsesni paakiai nėra priklausomi nuo raumenyno veiklos, tad nederėtų laukti paakių spalvos pasikeitimo, jeigu turite širdies, kepenų, skrandžio problemų. Arba tiesiog jūsų paakių venos yra labai arti odos ir vizualiai paakiai atrodo tamsesni.

7. Nefiziologiška ir nemetodiška apgaulė. Veido mankšta kaip sportas yra visiškai fiziologiška. Pratimai yra aiškiai nukreipti į tam tikrus raumenis, jų veiklos pagerinimui ir t.t. Mankšta turi savo metodiką, t.y. aikšų planą, kurio dėka bet kam įmanoma pasiekti rezultatų savo veide. Kaip tik šiuo metu atliekame mokslinį tyrimą dėl veido mankštos teigiamo poveikio. Tarpiniai rezultatai yra teigiami.

8. Veido raumenis reikia tik atpalaiduoti. Kaip gyvenime negali būti vien juoda ar balta, taip ir veido raumenyne nėra vien tik įsitempusių raumenų. Veido raumenų karkase yra skirtingu tonusų raumenys – normalūs, per stiprūs ir per silpni. Dar daugiau, kiekvienas veidas turi savo įpročius, kaukes ir kitus unikalius raumenyno pokyčius, su kuriais reikia dirbti suprantant, kur reikia pastiprinti, o kur atpalaiduoti.

9. Mankšta netinka vyresniems veidams. Mankšta yra draugiška visiems. Vienintelis aprobojimas mankštai yra asmeniniai vyresnių žmonių negalavimai, pavyzdžiui, aukštas spaudimas ar negalėjimas ilgiau laikyti pakeltų rankų.

10. Mankšta tinka tik moterims. Tiek vyrai, tiek moterys turi veido raumenis ir abiejų veidai bėgant metams keičiasi. Veido mankšta padės turėti sveikesnį bei jaunesnį veidą ne tik moterims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)