Taip, sveikas gyvenimo būdas yra raktas į ilgaamžiškumą, gerą sveikatą, jaunystę ir grožį. Tačiau kai norite pagerinti savo sveikatą ir išsaugoti jaunystę pasitelkę sveikus įpročius ar mitybą, nepamirškite pasikonsultuoti su gydytojais ir atitinkamos srities specialistais.

Juk nežinia, kokia gali būti jūsų organizmo reakcija į sveiką maistą, įvairius papildus ar fizinius pratimus. Yra įpročių, kurie, įgyvendinami be specialisto priežiūros, gali labai pakenkti sveikatai.

Pavyzdžiui, riebalų atsisakymas. Nereikėtų atsisakyti gyvulinės kilmės riebalų vien todėl, kad norite atsikratyti antsvorio. Be šių junginių organizme sutriks veikla, dėl to galite priaugti dar daugiau papildomų kilogramų.

Atsisakę riebalų galite išprovokuoti plaukų slinkimą ir nagų lūžinėjimą. Laikantis dietų būtina stebėti riebalų, angliavandenių ir baltymų balansą, nes maistinių medžiagų trūkumas gali išprovokuoti priešlaikinį senėjimą ir anemiją.

Todėl būtina užtikrinti, kad net ir pačioje lengviausioje dietoje būtų maisto produktų, turinčių polinesočiųjų riebalų – avokadų, alyvuogių aliejaus, jūros žuvies, riešutų. Taip pat privalu valgyti paukštienos, jautienos ir raugintų pieno produktų.

Manydami, kad tai sveika, pirmenybę teikiate sultims. Tačiau atminkite, kad kai kurios koncentruotos sultys gali pakenkti organizmui, todėl jų nereikėtų gerti neskiestų.

Pavyzdžiui, koncentruotos citrinų ir greipfrutų sultys gali sukelti skrandžio ligų paūmėjimą. O vynuogių sulčių visai neturėtų gerti tie, kurie turi problemų su kasa. Todėl prieš vartodami šviežias sultis turėtumėte pasitarti su gydytoju.

Sveikos gyvensenos principų laikotės itin griežtai. Nuolatinė įtampa ir nerimas dėl savo sveikatos gali sukelti daug didesnę žalą organizmui.

Dėl per didelio streso gali atsirasti nemiga, nutukimas ir širdies problemų. Todėl, norint iš tiesų išvengti rimtų problemų, verta sušvelninti savo sveikatos kontrolę.

Piktnaudžiaujate vitaminais ir maisto papildais. Prieš pradėdami vartoti bet kokius vitaminus ar papildus, turėtumėte atlikti visus tyrimus ir pasikonsultuoti su gydytoju. Juk niekas negali tiksliai žinoti, kas jūsų organizmui yra naudinga, o kas kenksminga.

Nekontroliuojamas maisto papildų vartojimas gali išprovokuoti nutukimą, širdies ir skrandžio problemas.

Tokiuose produktuose gali būti priemaišų, kurios sukelia alergines reakcijas – odos bėrimą, niežulį ar pleiskanojimą.

Geriate per daug vandens. Per didelis vandens kiekis gali sukelti kūno edemą ir padidinti natrio koncentraciją kraujyje. Optimalus vandens kiekis vienam kūno svorio kilogramui yra 40 ml per dieną, todėl kiekvienam žmogui reikia skirtingo kiekio.