Per kosminio orlaivio pristatymą Elonas Muskas teigė: „Gali nuskambėti beprotiškai, bet aš manau, jog mes sugebėsime šį orlaivį pakelti į orbitą per artimiausius šešis mėnesius.“

„Starship“

„SpaceX“ vadovas taip pat pridūrė: „Jei projektavimo ir gamybos darbai vyks tokiais eksponentiniais tempais, manau, mes tai pasieksime netgi per kelis artimiausius mėnesius.“

E. Muskas teigė, kad „Starship“ žmonėms pagaliau suteiks galimybę keliauti į kitas planetas. Jis tikisi, kad per artimiausius kelis mėnesius sugebės „Starship“ kosminį laivą pakelti į 20 km aukštį ir, kai pavyks tai padaryti, tada kitas tikslas bus pasiekti orbitą (100 km).

„Starship“

Šiuo metu kalbama apie „Mark 1“ ir „Mark 2“ kosminius laivus. Kiti kosminiai laivai bus šiek tiek kitokio dizaino, lengvesni, pigiau pagaminami, ir E. Muskas tikisi, kad su „Mark 5“ laivu jau galėsime skristi į kosmosą.

E. Muskas taip pat atskleidė kosminio laivo specifikacijas. Jis bus 50 metrų ilgio ir 9 metrų skersmens. Būdamas tokio dydžio turėtų sugebėti pakelti 150 tonų svorio krovinį.

„Starship“

E. Muskas taip pat aptarė ir „Super Heavy“ sistemą, ji bus naudojama „Starship“ pakelti į kosmosą. „Super Heavy“ yra 9 metrų skersmens, 68 metrų ilgio ir ją sudarys iki 37 vnt. „Raptors“ varikliai.

Šis momentas yra itin svarbus, nes leistų papildyti „Starship“ degalų bakus ir raketinių degalų užtektų kelionei iki Marso.

Čia galite pasižiūrėti visą „Starship“ laivo pristatymą: