„Senasis“ rekordas buvo pasiektas pernai to pačio renginio metu. Šiemet organizatoriai planuoja, kad žaidėjų skaičius ir rekordas padidės iki 500.

13-tą kartą rengiamas “Lan Party” Kauno sporto halėje startavo penktadienio popietę ir tęsis visą savaitgalį. Tai didžiausias Baltijos šalyse “Lan Party” renginys skirtas žaidimų ir e-sporto kultūros entuziastams.

“Šiemet labiausiai orientuojamės į tarptautiškumą. Turime komandų iš Danijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos. Būtent tai yra pagrindinis dalykas. Mūsų tikslas šiemet buvo prikviesti į Kauną kuo daugiau užsienio žaidėjų. Mes norime, kad ne tik lietuviai žaistų, kad renginys būtų ne tik Lietuvai, bet kad tokie žaidimų renginiai labiau garsintų Lietuvą užsienyje“, - DELFI teigė vienas iš kompiuterinių žaidimų fiestos organizatorių Vilius Dragūnas.

Organizatoriai prognozuoja, kad lietuviai neturėtų nusileisti užsienio žaidėjams.

„Lietuviai atrodo pakankamai stipriai bent jau mūsų, Baltijos regione. Pavyzdžiui „Counter Strike“ turnyre dalyvavo apie 200 komandų, kurių apie 70 buvo iš užsienio. Finalinis ketvertas, kuris būtent vyks šiame mūsų renginyje, bus tik 4 Lietuvos komandos. Nė viena užsienio komanda nepateko“, - teigė V. Dragūnas.

Tikimasi, kad “Lan Party” apsilankys pora tūkstančių žmonių.

„Tikimės, kad per kelias dienas apsilankys apie 2 tūskst. dalyvių. Yra paruošta 600 darbo vietų. Per dvi dienas turėtų sužaisti 1200 žaidėjų“, - sako V. Dragūnas.

“Lan Party” metu vyks aštuonių žaidimų turnyrai - „Counter Strike Mini“ ir „Counter Strike Cup“, „League of Legends“, „Starcraft“, „League of Legends 5w5 EUW“, „Dota 2”, “Hearthstone” ir “Heroes of the Stone”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)