Kaip tvirtina agentūra, "Google" neteisėtai surenka ir apdoroja asmeninę informaciją nenurodydama "aiškiai apibrėžtų tokių veiksmų priežasčių ir tikslų", kaupia ir saugo asmeninius duomenis "neapibrėžtą laiką".

"Google" atstovė Ispanijoje Marisa Toro (Marisa Toro) pranešė, kad kompanija šiuo metu nagrinėja šį pareiškimą.

Už informaciją atsakingos žinybos Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose taip pat teigia, kad "Google" privalo pateikti papildomas garantijas tam, kad nebūtų pažeistos nacionalinės informacijos apsaugos taisyklės šiose šalyse.

Per šiuos metus iškart kelios ES šalys pareiškė pretenzijas kompanijai "Google" dėl konfidencialumo politikos. Ispanija kaltino "Google" pažeidus konfidencialumo įstatymą net pagal penkis punktus.

Tuo tarpu Prancūzijos duomenų apsaugos prižiūrėtoja CNIL reikalauja iš "Google" nurodyti, kokiu tikslu renkami asmeniniai duomenys ir jų saugojimo terminą, taip pat pateikti vartotojams galimybę pasipriešinti centralizuotam informacijos apie save rinkimui.

Praėjusiais metais paieškos milžinė paskelbė, kad duomenys apie vartotojų lankymąsi tam tikruose tinklapiuose, priklausančiuose kompanijai, įskaitant "Gmail", "YouTube" ir "Google+", bus renkami centralizuotu būdu, siekiant pritaikyti asmeniniams poreikiams reklaminius skelbimus.

ES tvirtina, kad tokį sprendimą būtina peržiūrėti. 2012 m. spalį ES suteikė "Google" keturis mėnesius suderinti asmeninių duomenų apsaugos taisykles pagal Europos normas. Pasibaigus šiam terminui kompanija nesiėmė jokių veiksmų, ir kai kurios Europos šalys nutarė savarankiškai paduoti kompaniją į teismą.

"Google" - JAV interneto korporacija, pirmaujanti tarp paieškos sistemų. Įsteigta 1998 metais, 2004 metais ji surengė pirminį viešą akcijų platinimą (IPO) už 1,9 mlrd. dolerių sumą. "Google" užima per 80 proc. pasaulinės paieškos užklausų rinkos, pagrindinės kompanijos pajamos gaunamos iš internetinės reklamos, susietos su paieškos rezultatais "Google" puslapiuose.

Be internetinės paieškos, "Google" valdo ir populiariausią pasaulyje vaizdo įrašų svetainę internete "YouTube", Gmail pašto paslaugą, socialinį tinklą "Google+", sukūrė operacinę sistemą "Android" mobiliajai įrangai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)