Ši visiškai nauja idėja skamba kaip iš XVIII amžiaus. Centrinės Floridos universiteto (JAV) mokslininkai ir privati aeronautikos bei kosmoso technologijų bendrovė „Honeybee Robotics“ sukūrė garu varomą kosminį variklį. Jis leis zondui keliauti nuo vieno Saulės sistemos dangaus kūno prie kito ir niekada nepritrūkti degalų.

Pastarųjų metų tyrimai parodė, kad vandens galima rasti beveik visur: planetose, jų palydovuose ir net mažuose dangaus kūnuose, pavyzdžiui, asteroiduose. Dažniausiai vanduo yra ledo būsenos, todėl kosminiam zondui reikės jį ištirpdyti. Į paviršinį dangaus kūno sluoksnį bus įsigręžiama tuščiaviduriais grąžtais, o į juos patekęs ledas bus kaitinamas naudojant iš saulės baterijų gautą energiją. Taip išgarintas vanduo keliaus į pagrindinę zondo dalį, ten kondensuosis ir atsidurs degalų bake. Zondui susiruošus pakilti nuo asteroido, vanduo bus kaitinamas ir išspjaunamas pro tūtas. Išlekiantys garai varys zondą nuo vieno asteroido prie kito, kuriame jis vėl galės išsigręžti degalų. Mokslininkai sėkmingai išbandė tokio kosminio aparato prototipą vakuuminėje kameroje. Ten jis sėkmingai pragręžė įšalusią žemę, išgarino ir vėl kondensavo vandenį. Garo variklio bandymas taip pat pavyko – zondas pakilo.

Didelių dangaus kūnų, tokių kaip Žemė ar Marsas, trauka yra stipri, todėl nuo jų atsiplėšti reikia daug daugiau jėgos nei nuo mažesnių objektų. Vis dėlto mokslininkai viliasi sukurti pakankamai galingą garo variklį, kuris leistų įveikti Mėnulio, Merkurijaus ir pan. dangaus kūnų trauką.