Jeigu smalsu, šią naujovę dar kurį laiką galima išbandyti vienoje Japonijos sostinės Tokijo Harajuko rajonų kavinių.

Zoologijos sode pristatyta naujoji žirafa

„Kiekvieną dieną žirafa stovėdama pramiega apie dvidešimt minučių. Būtent tiek laiko pakanka pailsėti ir atgauti jėgas, perkrauti sistemą. Todėl mūsų produktas ir vadinasi „Giraffenap“ – nes taip ilsisi žirafos“, – teigė „Koyoju Plywood Corporation“ „Giraffepod“ projekto vadovas Yoshihito Nohara.

Telefono būdelę dydžiu primenanti kapsulė skirta vienam žmogui. Joje įrengtos atraminės pagalvės keliams ir atlenkiamas minkštas padėklas rankoms ir galvai. Pagalvės prilaiko ir leidžia atsipalaiduoti, tad trumpas, bet veiksmingas poilsis garantuotas.

Miego kapsulės Japonijoje. PR Times/g-nap.com nuotr.

„Jeigu prigulame pailsėti, toks dienos miegas gali be varo suvalgyti ir porą dienos valandų, o tai išderina miego ritmą ir tampa sunkiau pailsėti naktį. Prieš tai propagavome poilsį sėdint, bet „Giraffenap“ suteikia unikalią galimybę pamiegoti stovint. Tai puikus sumanymas, vos dvidešimt minučių – ir tu atgavęs jėgas. Todėl užsisakėme net kelias tokias pokaičio kapsules“, – sakė kavinės „Nestle Japan“ vadovas Jiro Takaoka.

Miego kapsulės Japonijoje. PR Times/g-nap.com nuotr.

Miego kavinę „Nestle“ Tokijuje turi jau nuo 2017 metų, tačiau tokių miego kapsulių įsigijo visai neseniai. Už pusę valandos poilsio stovint teks susimokėti 825 jenas (5,60 dolerio). Panašu, kad kavinės lankytojams ši naujovė prie širdies, klientai atsiliepia išskirtinai palankiai.

„Tai buvo mano pirmoji patirtis bandant pamiegoti stovomis. Buvau maloniau nustebintas, jaučiau puikią atramą kūnui, galėjau atsipalaiduoti. Ir iš tikrųjų pailsėjau“, – teigė IT srityje dirbantis Miyazaki.

Miego kapsulės Japonijoje. PR Times/g-nap.com nuotr.

Vertikalios miego kapsulės kavinėje bus bandomos iki rugsėjo 17 dienos, o gamintojai džiaugiasi pradėję aktyviai jas siūlyti biurams bei ligoninėms.

„Maniau, kad tokia miego poza bus nepatogi, bus apkrauti keliai, bet nieko nepanašaus nepajutau. Tikrai pavyko trumpai, bet veiksmingai snūstelėti“, – patirtį komentavo rašytojas Tasuku Egawa.

Kategorijos „Tobulas momentas“ prizą pelniusi nuotrauka. Žirafos nedraugiškai kumščiuojasi
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)