Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų Panevėžio skyriaus pirmininkė ir europarlamentarės R. Juknevičienės padėjėja Jurga Girdzijauskienė naujienų portalui JP pasakojo:

„Maskuojančio tinklo pynimas – kruopštus darbas. Ne visiems pakanka kantrybės. Tačiau yra pynėjų grupė, kurios ateina. Padarytas palankus grafikas, kad darbas vyktų nesustabdomai. Labai džiaugiamės, kad EP nariai R. Juknevičienė ir A. Kubilius užleido biuro patalpas maskuojančiam tinklui nerti. Smagu, kad galime prisidėti darbais, kurie yra įvairūs. Mezgame šiltas kojines, liejame žvakes, o dabar ir maskuojantį tinklą piname“.

Panevėžietės neria tinklus Ukrainos karių maskuotei – juo galima uždengti ir tanką

Pasak J. Girdzijauskienės, vasario mėnesio viduryje iš Panevėžio į Ukrainą bus vežama parama.

Panevėžietės neria tinklus Ukrainos karių maskuotei – juo galima uždengti ir tanką

„Tam išvažiavimui ruošiame rimtą lauknešėlį. Iki to laiko turime spėti nunerti maskuojantį tinklą. Tinklą nusipirkome, o rėmą, ant kurio užtemptas tinklas, paskolino savanoriai. Speciali sintetinė medžiaga, kurios sukarpytos dalys rišamos ant tinklo, atsiųsta iš Ukrainos. Kadangi žiema, neriamas baltas maskuojantis tinklas, o atėjus pavasariui bus neriamas margas tinklas. Labai svarbu padaryti taip, kad tinklas būtų panašus į vietovę, kurioje jis bus naudojamas“, – sakė J. Girdzijauskienė.