Centriniame viešųjų pirkimų portale cvpp.eviesiejipirkimai.lt skelbiama, kad paraiškų pateikimo arba pasiūlymų gavimo terminas - iki šių metų rugpjūčio 9 dienos.

Minėtame portale paskelbtos ir koncesijos konkurso sąlygos, sutarties projektas ir kita reikalinga informacija.

Priminsime, kad dar 2018 metų rugsėjo mėnesį Klaipėdos taryba palaimino šalies ledo rituliui bei visam regiono sportui labai svarbų SAB projektą.

Teigiama, kad SAB projektas šią situaciją Klaipėdoje turėtų pakeisti iš esmės. Šiame sporto komplekse planuojamos dvi ledo ritulio, dailiojo čiuožimo ir greitojo čiuožimo aikštes, kurios gerokai palengvins šių sporto šakų atstovų treniruotes Klaipėdoje. Negana to, komplekse bus ir penkios universalios aikštės, kuriose treniruotes ir varžybas galės rengti rankinio, krepšinio, salės futbolo, tinklinio, teniso ir badmintono atstovai. Taip pat projekte numatytos ir skvošo bei akmenslydžio sportui pritaikytos aikštės.

Taigi, šioje sporto aikštelėje turėtų būti patenkinti būrio sporto šakų atstovų poreikiai.

„Jei Klaipėdos miesto savivaldybė ir toliau žengs čempionišku sporto keliu, be jokios abejonės, Klaipėda taps vienu sportiškiausių Lietuvos miestų, turinčių puikias sąlygas kelioms dešimtims sporto šakų“, - skelbiama SAB Klaipėda facebook paskyroje.

Pagal SAB vizualizaciją, yra numatytos net 24 rūbinės. Teigiama, kad tai būtų didžiausias sporto objektas Baltijos šalyse.

Taip pat ši arena būtų pritaikyta ir laisvalaikiui - ant ledo galėtų vykti ir masiniai žmonių pačiuožinėjimai. Numatyta ir fitneso sporto salė.

„Vakarų eksprese“ ne kartą rašėme, kad Klaipėdos sporto bendruomenės nariai, tarp kurių - „Dragūno“ rankininkai, „Neptūno“ krepšininkai, badmintonininkai, tenisininkai, tinklininkai, ledo ritulininkai ir dar būrio sporto šakų atstovai, palaiko šią idėją ir nekantriai laukia, kad iškils šis jiems itin svarbus sporto objektas.