113
Kitas

Silkės ir avokado užtepėlė – mišrainė

Štai 10 tinklaraštininkės Kristinos Naturjevienės idėjų velykiniam stalui.
O čia rasite pasiūlymus saldžiam Velykų stalui.

Mėsos vyniotinis su kiaušiniu

„Puiki gardaus mėsos vyniotinio su kiaušiniu idėja. Gavosi super vyniotinis, labai gardus ir labai tinkantis Velykoms“, – receptu dalijasi tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.

Reikės:

250 g maltos kiaulienos,
250 g maltos vištienos,
1kiaušinio,
4 kietai virtų kiaušinių,
svogūno,
1 v. š. majonezo,
maltos mėsos prieskonių,
prieskonių mišinio,
persilado prieskonių,
pipirų ir druskos,
barbekiu padažo,
aliejaus.
Papildomai reikės folijos.

Gaminimo eiga:

* Į maltą vištieną ir kiaulieną įmušiau kiaušinį, pagardinau recepte įšvardintais prieskoniais, įdėjau majonezo, smulkiai pjaustyto svogūno ir išmaišiau.
* Paruoštą maltą mėsą kelissyk „trinkelėjau“, t. y. mečiau iš viršaus į dubenį. Taip darau tam, kad malta mėsa būtų vientisa ir kepant nepairtų.
* Folijos lakštą išpurškiau aliejumi ir sudėjau mėsos faršą, padarydama stačiakampio formą.
* Ant faršo sudėjau kiaušinius – vieną šalia kito.
* Folijos pagalba, paėmusi iš kraštų, kiaušinius apdengiau faršu ir susukau į vyniotinį. Folijoje mediniu pagaliuku pradūriau keliose vietose skylutes.
* Kepiau vyniotinį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
* Ištraukusi vyniotinį iš orkaitės foliją nuėmiau, užtepiau barbekiu padažo ir dar pašoviau kepti ~15 min.
* Iškeptą vyniotinį išėmiau, apibarsčiau prieskoninėmis žolelėmis, sezamo sėklomis ir palikau atvėsti.
Skanaus.

113
Kitas

Silkės ir avokado užtepėlė – mišrainė

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją