111
Kitas

Mandarininis-kokosinis tortas

Rafaelo tortas

„Labai pavojingas šis tortukas, nes pradėjus valgyti neįmanoma sustoti. Švelnus, burnoje tirpstantis maskarponės-grietinėlės kremas su kondensuotu pienu. Minkšti biskvitiniai sausainiai ir daug migdolų – ar gali būti tobulesnis derinys? Ir šį skanumyną galima labai lengvai pasigaminti namuose“, – sako recepto autorė Kristina Naturjevienė iš tinklaraščio „Maisto mėgėja“.

Reikės:

200 g biskvitinių sausainių „Damų piršteliai“
200 ml virinto atvėsinto vandens
20 ml citrinos sulčių
500 g maskarponės sūrio
200 g grietinėlės 35 proc.
170 g saldinto kondensuoto pieno
40 g kokoso drožlių
150 g blanširuotų migdolų
Torto forma 20 cm skersmens

„Tortui labiausiai tinka biskvitiniai sausainiai – vadinami „Damų piršteliais“. Svarbu sausainius įmerkti į sirupą trumpam, nes jie labai geria drėgmę (jei ilgai laikysite sirupe, po to tortas bus labai šlapias). Sirupui naudojau visai atvėsusį virintą vandenį. Riešutus rinkausi blanširuotus migdolus ir jie čia labai puikiai derėjo, bet galima ir lazdyno ar kitus mėgstamus riešutus naudoti“, – sako K. Naturjevienė.

Kaip gaminti:

* Į dubenį verčiu 500 g maskarponės sūrio, pilu 200 g grietinėlės, 170 g saldinto sutirštinto kondensuoto pieno, plaku maišytuvu, kol bus tirštas kremas.
* Į kremą beriu 40 g kokoso drožlių, vėl plaku – kremas paruoštas.
* Sirupui:
Į dubenėlį pilu 200 ml virinto atvėsinto vandens ir 20 ml citrinos sulčių, sumaišau – sirupas paruoštas.
* Į torto lėkštę dedu torto formą atsegamais kraštais (20 cm skersmens). Prie torto formos kraštų priglaudžiu kepimo popieriaus juosteles.
* Sausainius trumpam įmerkiu į sirupą ir dedu į torto formos dugną, taip padengiu jį visą. Tada tedu pusę maskarponės-grietinėlės kremo – jį paskirstau tolygiai, paviršių sulyginu. Ant kremo – sirupe mirkyti sausainiai, kuriais padengiu visą kremą. Sausainius padengiu likusiu kremu – sulyginu paviršių.
* Tortą uždengiu maistine plėvele ir laikau šaldytuve per naktį.
* Kitą dieną atsegu ir nuimu torto formą. Nuo tortuko šonų pašalinu kepimo popieriaus juosteles. Peiliu išlyginu ir pagražinu tortuko šonus ir paviršių.
* Tortuko paviršių puošiu blanširuotais migdolais (~150 g).

Skanaus.

111
Kitas

Mandarininis-kokosinis tortas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją