Rezultatai grindžiami vis gausesniais moksliniais tyrimais, kuriais nustatyta šių maisto produktų nauda, ypač teigiamas maistinių skaidulų ir natūralaus jogurto poveikis žarnyno sveikatai.

Kad sumažintumėte plaučių vėžio riziką, į savo mitybą įtraukite grūdų ir jogurto. Jogurtas yra fermentuotas maisto produktas, todėl jame yra daug naudingų bakterijų.

Kita vertus, maistinės skaidulos iš esmės yra maistas mūsų žarnyne gyvenančioms bakterijoms, kurios padeda palaikyti sveiką žarnyno mikrobiomą, taigi ir bendrą sveikatą.

Reguliarus fermentuotų maisto produktų ir daug maistinių skaidulų vartojimas yra labai naudingas sveikatai.

Tyrimai parodė, kad jogurtas ir daug skaidulų turintys maisto produktai ne tik palaiko žarnyno mikrobiomą ir normalizuoja virškinimą, bet ir padeda apsisaugoti nuo virškinamojo trakto vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų.

Naujausi tyrimai taip pat rodo, kad šių dviejų maisto produktų vartojimas gali padėti apsisaugoti ir nuo plaučių vėžio.

Tyrimo rezultatai gauti išanalizavus ankstesnių tyrimų, kuriuose dalyvavo apie 1,4 mln. žmonių Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje, duomenis.

Analizuodami tyrimo rezultatus mokslininkai nustatė, kad žmonės, kurių mityboje buvo daug maistinių skaidulų ir jogurto, 33 proc. rečiau sirgo plaučių vėžiu, palyginti su žmonėmis, kurie tų pačių maisto produktų valgė mažiau.

Šios dietos ir mažesnės rizikos susirgti plaučių vėžiu ryšys nustatytas įvairių pogrupių vyrams ir moterims, įskaitant niekada nerūkiusius ir rūkančius asmenis.

Manoma, kad prebiotikų (maistinių skaidulų) ir probiotikų (rauginto jogurto) derinys yra pagrindinis veiksnys, mažinantis plaučių vėžio riziką.