Kokius produktus patartina valgyti?

Tai – produktai, kurių sudėtyje gausu ląstelienos

Ląsteliena gydo įvairius negalavimus, susijusius su širdies veikla, palankiai veikia virškinimo procesus. 30–40 g ląstelienos per dieną sumažins spaudimą venose pilvo ir kojų srityse, taip pat užtikrins gerą kraujotaką organizme. Daug ląstelienos turi šie produktai: ispaninio šalavijo sėklos, linų sėmenys, švieži vaisiai, daržovės ir ankštiniai.

Produktai, turintys antioksidacinį poveikį

Antioksidantai – flavonoidai (jų yra uogose), vitaminai C ir E, kurių yra žaliose daržovėse ir citrusiniuose vaisiuose, stiprina venas, taip pat malšina uždegiminius procesus. Vitaminas E trukdo susidaryti trombams ir apskritai yra būtinas širdžiai. Vitaminas C stiprina kraujagyslių sieneles, didina jų elastingumą, yra naudingas odai.

Magnio turintys produktai

Problemos dėl kraujospūdžio ir kojose juntami spazmai – akivaizdūs požymiai, kad organizmui trūksta elektrolitų – magnio ir kalio. Kad papildytumėte jų atsargas organizme, valgykite avokadų, bananų, saldžiųjų bulvių, kryžmažiedžių daržovių ir žalumynų.

Aštrūs prieskoniai

Vartokite Kajeno pipirų, kario, kad sušildytumėte organizmą, suaktyvintumėte kraujotaką, be to, tokie prieskoniai malšina apetitą, tad ir lieknina.

Obuolių actas

Obuolių actas gerina kraujotaką venose, slopina uždegiminius procesus. Reguliariai vartojamas obuolių actas – puiki priemonė varikozės profilaktikai ir netgi jos gydymui.

Kaštonai ir mėlynės

Ir vieni, ir kiti liaudies medicinoje seniai žinomi kaip efektyvios priemonės nuo venų varikozės. Tyrimais pagrįsta, kad kaštonai ir mėlynės taip pat padeda esant lėtiniam venų nepakankamumui, dėl kurio jaučiamas sunkumas, kojų tinimas ir peršėjimas. Mėlynes galite valgyti, gerti jų arbatą ar vartoti ekstraktą. Dažniausiai vartojamas kaštonų antpilas, dėl jo kiekio pasitarkite su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją