– Kaip tinkamai pasirinkti kiaušinius?

– Jeigu neturite vištų ir jų kiaušinių patys neprirenkate, parduotuvėje rinkitės ekologiškus ir pažymėtus skaičiumi 0. Tokius kiaušinius deda vištos, kurios yra auginamos tvariau ir gyvena specialiuose mobiliuose paukštynuose.

– Kaip kiaušinius dažyti tvariau?

– Parduotuvėse apstu įvairių cheminių dažų kiaušiniams, kurių geriau nenaudoti. Žinoma, kopūstai, svogūnų lukštai, ciberžolė gali nudažyti kiaušinius ir, manau, visi šiuos būdus jau gerai žino bei naudoja. O aš praėjusiais metais atradau kiaušinių dažymo būdą, kurio dar niekur nebuvau matęs ir girdėjęs. Džiaugiuosi, kad nemažai žmonių jau išbandė šį būdą, bet dar kartą parodysiu, kaip tai daryti. Jums reikės paprasto pilko pieštuko, kuriame yra grafito. Tai visiškai organiška medžiaga, kuri mums nekenkia. Svarbiausia, kad joje nebūtų švino. Paimkite virtą kiaušinį ir su pieštuku jį nuspalvinkite, o tada, sukamaisiais judesiais, pirštų pagalvėlėmis, trinkite nuspalvintas vietas. Taip išgausite perlamutrinę sidabrinę spalvą. Tokiu būdu dažyti kiaušinius gali visa šeima, nes viskas labai paprasta. Šiuo būdu galite dažyti ir trumpiau, ir ilgiau virtus kiaušinius.

Kiaušiniai, nudažyti juodojo perlo spalva

– Kaip patartumėte dekoruoti šių metų Velykų stalą?

– Labai dažnai matau, kad žmonės iš miško į namus parsineša samanų, geriau to nedarykite. Palikite samanas miške, nebent turite pievą ar mišką, kuriame jas patys auginate. Rinkitės šieną, kurio tikrai galite nusipirkti įvairiose parduotuvėse, jis lengvai suyra, tokiu būdu neteršite aplinkos. Jei šienas ar šiaudai netinka prie jūsų namų ar stalo interjero, galite nusiskinti įvairių šakelių, kurios bėgant laikui dar ir išsiskleis. Samanos nebūtinos, „nepeškite“ jų. Prie šakelių taip pat labai gražiai atrodys jūsų dažyti kiaušiniai.

Dekoravimui rinkitės indus, atliekančius kelias funkcijas, kuriose galėsite ne tik patiekti kiaušinius, desertus, bet ir pamerkti gėles ar išdėlioti dekoracijas. Visada sakau, kad pirkdami kokį nors daiktą, pavyzdžiui, džinsus ar palaidinę, galvokite, su kuo juos derinsite, taip pat yra ir su indais. Pasvarstykite, ar jis yra tvarus ir ar tarnaus jums bent 5 vaidmenyse.

Alfas Ivanauskas

Į indą galite įdėti šieno, gražiai jį apkarpyti ir sudėti kiaušinius, net ir nedažytus. Kartais net ir balti kiaušiniai gali labai gražiai atrodyti ant stalo derinant su kitomis spalvomis. Taip pat lėkštes galite puošti ir savojiniu kopūstu, jo raštas tikrai išsiskirs ant stalo ir atrodys įdomiai bei netikėtai.

Žinoma, nepridažykite kiaušinių tiek, kad nebūtų jų kur dėti. Norėdami gyventi tvariau paklauskite šeimos narių, kokių patiekalų jie norėtų, galbūt kai kurie net nenorės kiaušinių. Taip sutaupysite maisto produktų ir nereikės jau pagamintų patiekalų išmesti.

Tvariai gyventi yra labai paprasta. Savo namuose, virtuvėje ar kieme galite rasti įvairių detalių, kurios tikrai papuoš jūsų stalą ar net bus valgomos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją