Živilė pasakoja, kad gaminant varškėčius dažnai vaikai – 3 m. Dorotėja ir 5 m. Vėjas – būna šalia ir kaip visada ruošiant maistą, mėgsta paragauti ruošiamą produktą.
Na o pagaminti juos itin paprasta – tereikia vos kelių ingredientų.
Reikės:
1 kg varškės
5 kiaušinių
10–15 v. š. miltų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
šiek tiek aliejaus
Pagardinimui:
grietinės
uogienės
Gaminame:
1. Suberiame varškę į dubenį, įmušame kiaušinius, išmaišome.
2. Įberti miltų (Ž. Kropaitė-Basiulė pataria miltų stengtis dėti kuo mažiau, kad vaikas gautų kuo daugiau baltymų iš varškės). Tešla turi būti limpanti prie rankų.
3. Rankomis suformuoti varškėčius.
4. Dėti į gerai įkaitintą keptuvę ir kepti iš abiejų pusių.
2. Įberti miltų (Ž. Kropaitė-Basiulė pataria miltų stengtis dėti kuo mažiau, kad vaikas gautų kuo daugiau baltymų iš varškės). Tešla turi būti limpanti prie rankų.
3. Rankomis suformuoti varškėčius.
4. Dėti į gerai įkaitintą keptuvę ir kepti iš abiejų pusių.
Gardu valgyti su grietine ar uogiene. Skanaus!
Visą laidą galite pažiūrėti čia: