11

Mano šeimoje margučių marginimas vašku visada buvo tradicija. Ir mano vaikai labai laukia būtent margučių marginimo vašku. Tačiau marginimas vašku užima daug laiko, reikalauja pasiruošimo ir ne visada yra kantrybės dailiai braukti brūkšnelį prie brūkšnelio.

Tad man kartais norisi ir kažko paprastesnio, žemiškesnio ir su paslaptimi, koks rezultatas bus. Juk margučių marginimo pats magiškiausias momentas ir yra, kai išvynioji iš dažymo patalų ir nustembi ką radai“, – sako Ž. Stumbrienė.

Tinklaraštininkė išbandė kiaušinių dažymą mėlynuoju kopūstu ir rezultatu bei spalva liko labai patenkinta. Taip pat dažė burokėliais ir išpildė seną svajonę marginti kiaušinius svogūnų lukštais. Margučius dažė ir baltuoju, ir raudonuoju vynu.

„Bet iš visų mėgintų dažymo būdų mano mėgiamiausias yra dažymas su ciberžole. Kai pilkas dangus dažnesnis nei saulė jame, geltona spalva yra tai, ko reikia mums visiems.

Na, o labiausiai nustebinusiu dažymo būdu pavadinčiau margučių marginimą kinrožių arbata. Buvau įsitikinus, kad margučiai bus raudoni, o išėjo mėlyni, tarsi džinsiniai!

Tad šiemet Velykų statas bus kaip niekada gausus margučiais ir marginimo technikų įvairove“, – sako Ž. Stumbrienė ir kviečia išbandyti.

11
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją