4 porcijoms reikės:
- 350 g vidutinio dydžio šaldytų virtų krevečių
- 400 ml neriebios grietinėlės
- 200 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 4 didelės saujos nuplautų špinatų lapų
- 100 ml baltojo vyno
- 1 nedidelio svogūno
- 6 česnako skiltelių
- 1 saujos smulkiai tarkuoto parmezano
- 2 v. š. sviesto
- 1/3 a. š. raudonėlio
- druskos, juodųjų pipirų
- šviežių petražolių (nebūtina)
Gaminimas:
- Krevetes atitirpdome, nupilame susidariusį skystį.
- Česnako skilteles nulupame, susmulkiname.
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdome sviestą. Sudedame česnaką, pakepiname 1 min. Tada sudedame krevetes, pagardiname druska, pipirais ir pakepiname 2 min., kad krevetės įgautų vos rausvą spalvą. Po to krevetes su česnaku sudedame į dubenį. Likusį sviestą paliekame keptuvėje.
- Svogūną nulupame, susmulkiname, sudedame į keptuvę su likusiu sviestu ir pakepiname, kol suminkštėja (jei reikia, įdėkite truputį daugiau sviesto).
- Tada supilame vyną, pakaitiname kelias minutes. Džiovintus pomidorus išimame iš aliejaus, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į keptuvę su svogūnu, išmaišome, kepiname pora minučių.
- Sumažiname ugnį iki silpnos, supilame grietinėlę, nuolat maišome ir kaitiname, kol grietinėlė pradeda burbuliuoti. Pagardiname druska, pipirais.
- Po to sudedame špinatus, išmaišome, pakaitiname kelias minutes, kol visi špinatų lapai suminkštėja. Suberiame parmezaną ir išmaišome.
- Krevetes su česnaku sudedame į keptuvę su padažu, pagardiname raudonėliu ir, jei reikia, druska. Išmaišome ir patiekiame su makaronais ar prancūzišku batonu. Prieš patiekdami galite apibarstyti susmulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Skanaus!