15
Kitas

Labai gardus kefyro ir čia sėklų desertas su šilauogėmis

„Mano virtuvėje viskas vyksta ekspromtu. Dažniausiai namiškiai man sako: „Norim kažko skanaus“. O paprasčiausias „skanaus“ yra želė. Visada turiu želė ar želatino. Taip pat šaldytuve visada yra šeivamedžių žiedų ar kitokio sirupo. O jo neturint galima pasidaryti skanią žalią arbatą – ji puikiai tinka gaminant želė desertus“, – dalijasi Vaiva.

Želė desertas gali būti vieno ar kelių sluoksnių. Vaiva pasakoja, kad tik atradusi žiedo formą suprato, kad įspūdingiausia yra želė, kuriai nereikia jokių pastangų. Gražu, o skonis priklauso nuo ingredientų.

Be želė desertų Vaivos šeimoje mėgstamas tiramisu. „Jį aš darau be kiaušinių, tik su plakta grietinėle ir maskarpone, kartais dedu želatino. Ir visada galima improvizuoti: ne visada gaminti su kakava ar romu – labai skanu su mangu, braškėmis“, – sako.

Šeimoje mėgiami ir gana paprastai pagaminami desertai indeliuose: sutrupinti sausainiai arba meduoliai, arba meduolinis pyragas indeliuose sluoksniuojami su jogurtu ar plakta grietinėle.

„Neturiu vieno mėgiamiausio deserto. Man patinka juos gaminti kiekvieną dieną ir be progos“, – šypteli pašnekovė.

Paprašyta įvardinti vasariškų desertų TOP-3, Vaiva vardija: želė tortas, naminiai ledai, tiramisu, tinginys. Susiruošus gaminti ledus Vaiva rekomenduoja naudoti ledų formeles, tada juos ruošti itin paprasta: sumaišyti, supilti į ledų formeles ir užšaldyti. Gaminant šerbetą, pastebi pašnekovė, yra sudėtingiau, nes šaldomą masę vis reikia permaišyti. O tiramisu Vaiva mėgsta gaminti nedideliuose indeliuose, netgi užsukamuose – kad būtų patogu neštis ir į gamtą.

Vaisinis tortas


Reikės:

1 skardinės kondensuoto, saldinto pieno
500 ml šilto virinto vandens
agar agaro – apskaičiuoti beveik 1 litrui
mėgstamų uogų

Gaminame:

* Į aliejumi pateptą žiedo formą berkite norimų uogų. Kadangi kondensuotas pienas saldus, čia tinka ir juodieji serbentai. Aš naudojau smulkintas braškes, šilauoges ir šaldytus bananus.

* Užvirintame vandenyje išmaišyti agar agarą ir sumaišyti su kondensuotu pienu.

* Uogas užpilti gautu mišiniu.

* Statyti į šaldytuvą ir palikti bent 3 valandoms.

* Išėmus iš formos dekoruoti pagal nuotaiką.

Skanaus.

15
Kitas

Labai gardus kefyro ir čia sėklų desertas su šilauogėmis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją