Buvęs virtuvės šefas, kariuomenės virėjas Serhijus: „Verdu žirnių sriubą pagal Ukrainos ginkluotųjų pajėgų receptą.“

Reporterei paklausus, kas per receptas, Serhijus atsako: „Labai slaptas. Neatskleisiu. Druskos užtenka.

Antras patiekalas – spagečiai, kiaulienos muštiniai ir šviežių daržovių salotos.“

Anot Serhijaus, Dniepropetrovsko sritis toli gražu neprimena garsių Ukrainos ir Lenkijos restoranų, kuriuose anksčiau dirbo.

„Skirtumas tarp maisto ruošimo ant atviros ugnies laikinoje virtuvėje ir restorane – kaip tarp dienos ir nakties. Iš pradžių buvo labai sunku, bet nieko tokio. Laikui bėgant tiesiog prisitaikai,“ – sako vyras.

Maisto gaminimui skiriamas didelis dėmesys. Serhijus turi pamaitinti daug burnų.

„Smagu, kai žmonės tiesiog padėkoja už gardų patiekalą, paruoštą iš konservuotų maisto produktų. Galbūt nuskambės keistai, bet nemažai žmonių nevalgo konservų, nes jų sudėtyje yra transriebalų,“ – pasakoja.

„Noriu pašalinti lašinius ir pagardinti mėsą prieskoniais. Turime raudonėlių, bazilikų – žalių ir violetinių. Taip pat turime mėsos prieskonių. Juos naudoju, kad maistas būtų skanesnis ir neatrodytų toks vienodas,“ – pasakoja Serhijus.

„Fronto linija – štai ten. Čia saugu, todėl nebūtina skubėti gaminant.“

Serhijus turi tris vaikus ir buvo atleistas nuo karinės tarnybos, tačiau pasiprašė savanoriu ir tęsia šeimos tradiciją: jo tėvas tarnavo sovietinėje armijoje Afganistane, o senelis kariavo Antrajame pasauliniame kare.

„Visai kaip namuose“ – tokius komentarus girdžiu kiekvieną dieną. Nemanau, kad vyrukai meluoja,“ – komplimetai malonūs virėjui.

„Čia dirba tikri profesionalai. Vienas restorane ruošė maistą devynerius metus, kitas – dešimt. Argi gali būti neskanu? Paragaukite ir pamatysite. Fantastika,“ – kviečia Serhijus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją