~10 porcijų

Reikės:

  • 2 ¼ stiklinės miltų
  • 3 kiaušinių
  • 3 valg. š. grietinės
  • 1,5 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 žiupsnių smulkios druskos
  • aliejaus (kepimui)
  • cukraus pudros (apibarstymui)


Gaminimas:

1. Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išplakame naudodami elektrinį mikserį. Tada sudedame grietinę, išplakame.
2. Kitame dubenyje sumaišome 2 stiklines miltų su kepimo milteliais ir druska. Miltus pamažu sudedame į kiaušinių masę ir išplakame. Kai tešla pasidaro tiršta, minkome rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, dedame dar miltų (naudojame likusį ¼ stiklinės miltų). Miltų reikėtų dėti tiek, kad tešla nebekibtų prie rankų, bet dar būtų minkoma.
3. Stalviršį pabarstome miltais, imame 1/5 tešlos, iškočiojame itin ploną tešlos lakštą, supjaustome jį į 3-4 cm storio juostas, o juostas supjaustome į ~10-12 cm ilgio mažesnes juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarome pjūvį (~6-7 cm ilgio), tada vieną juostelės galą perkišame per pjūvį ir taip suformuojame visus žagarėlius. Paruoštus kepimui žagarėlius dedame ant miltais pabarstytos lentelės ar stalviršio.
4. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejaus reikia tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti (iškilti į paviršių).
5. Žagarėlius sudedame į keptuvę (kepame po ~5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio). Kepame, kol viena pusė įgauna auksinį atspalvį, tada apverčiame ir taip pat iškepame iš kitos pusės. Iškepusius žagarėlius dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Kai žagarėliai atvėsta – perkeliame į serviravimo lėkštę ir apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Traškūs žagarėliai