Iš cukinijų galite pagaminti daug įvairių patiekalų: salotas, blynelius, troškinius, apkepus, traškučius, taip pat jas galima kepti keptuvėje, orkaitėje. Nepaisant to, nemažai šeimininkių skundžiasi, kad nesugalvoja, ką skanaus galėtų pagaminti iš cukinijų. Jei jums taip pat kyla panašių klausimų, išbandykite Rūtos sluoksniuotų salotų receptą, kuris nepaliks abejingų.

Cukinijos

Sluoksniuotos cukinijų ir pomidorų salotos

Salotoms: 1 neperaugusi cukinija, 4–5 pomidorai, 200 g tarkuoto kietojo sūrio, žalumynai.

Padažui: 150 g grietinės, 150 g majonezo, 2–3 česnako skiltelės, druska, pipirai.

Gaminimo eiga: cukinijas supjaustome griežinėliais, pabarstome druska. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame cukinijų griežinėlius po 2–3 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir suminkštės. Apkeptas cukinijas sudedame ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių. Cukinijas galima kepti ir orkaitėje, tuomet kiekvieną griežinėlį patepkite aliejumi ir pabarstykite druska, kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. apversdami.

Pomidorus supjaustome griežinėliais. Toliau gaminame padažą. Išspaudžiame česnaką, sumaišome su grietine ir majonezu, pagal skonį beriame druskos ir pipirų. Kai viskas paruošta, pradedame sluoksniuoti salotas. Ant lėkštės dedame cukinijas apskritimo forma, patepame padažu ir pabarstome sūriu. Sekantis sluoksnis – pomidorų griežinėliai, pabarstomi druska ir pipirais. Po to vėl seka cukinijų griežinėliai ir padažas. Formuojame bokštelį, kol sunaudojame visas daržoves. Ant viršutinio sluoksnio tepame padažą, pabarstome sūriu ir kapotais žalumynais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)