O mes pasmalsavome, kokius obuolių pyragus garsieji virtuvės šefai kepa namuose, sau ir artimiausiems žmonėms? Paslaptimis ir receptais, kuriuos iki šiol žinojo tik jų namų orkaitės, sutiko pasidalinti vienų geriausių restoranų Lietuvoje – „Monai“ ir „MOMO grill“ – įkūrėjas ir vyriausiasis šefas Vytautas Samavičius, daugelio tarptautinių kulinarinių konkursų laureatė ir nugalėtoja, buvusi garsiausių Lietuvos restoranų virtuvės šefė, kulinarinių knygų bendraautorė Honorata Lyndo ir gurmanas, keliautojas, knygų bei kulinarinių laidų autorius Alfas Ivanauskas.

Obuolių pyrago sluoksniuotas desertas pagal Vytautą Samavičių

Kai norisi ir greitai, ir tobulai, ir netikėtai. Kepti obuoliai, vaniliniai sausainiai ir čiobrelio šakelė – šių ir dar kelių ingredientų pakanka tobulo skonio, šaukštu kabinamam sluoksniuotam desertui sukurti.

Skaniausias naminis obuolių pyragas pagal Vytautą Samavičių

Pyragui pagaminti reikia:

  • 2 obuolių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 čiobrelio šakelės
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • 30 g migdolų riešutų
  • 100 ml virinto ir atvėsinto vandens
  • 20 g cukraus
  • 30 g sausainių trupinių (galima naudoti bet kokius vanilinius sausainius)

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite. Pabarstykite druska, čiobreliu ir užpilkite aliejumi, įsukite kiekvieną obuolį į foliją atskirai ir kepkite orkaiteje 180 °C temperatūroje apie 10 min.
2. Keptus obuolius su šaukštu nugramdykite nuo folijos.
3. Migdolus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 1 val. Išbrinkus riešutams, juos užpilkite virintu vandeniu su cukrumi ir sutrinkite trintuvu, tada perkoškite per sietą.
4. Į apvalią formelę dėkite obuolius, berkite sausainių trupinius ir taip sluoksniuokite. Viską apliekite riešutų pienu ir puoškite obuolių griežinėliais.
5. Pyragą valgykite su šaukštu.

Honoratos Lyndo obuolių pyrago interpretacija

Honorata Lyndo visada stebina kulinarinės klasikos interpretacijomis. Šis kartas – ne išimtis. Karamelizuotų obuolių ir trupinių sluoksniuotis, patiektas ledainėse su ledais, rizikuoja tapti ir jūsų šeimos favoritu.

Skaniausias naminis obuolių pyragas pagal Honoratą Lyndo

Obuolių pyrago interpretacijai reikia:

Obuoliams:

  • 2–3 rūgštesnių obuolių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 vanilės ankšties
  • 2 šaukštų sviesto
  • Šlakelio konjako ar brendžio

Trupiniams:

  • 50 g rudojo cukraus
  • 40 g kvietinių miltų
  • 50 g migdolų miltų
  • 50 g sviesto
  • 1 apelsino žievelės

Patiekimui:

  • 200 g vanilinių ledų

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite riekelėmis.
2. Į keptuvę suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol gausite gražią rudą spalvą. Dėkite vanilės ankštį, sviestą, kai jis susijungs su cukrumi, išdėliokite obuolius ir karamelizuokite iš visų pusių. Supilkite brendį ir viską išmaišykite.
3. Visus trupiniams skirtus ingredientus suberkite į smulkintuvą ir susmulkinkite.
4. Dėkite trupinius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite 160 °C temperatūroje apie 15 min. Karts nuo karto pamaišykite.
5. Geriausia patiekti ledainėje. Dėkite karamelizuotus obuolius, trupinius ir ledus. Skanaus!

Kreminis obuolių pyragas su grūdėta varške pagal Alfą

Alfo namų favoritas ypatingas tuo, kad yra itin kreminės konsistencijos, ypač raminamai veikiantis tuos, kurie jaudinasi, kad valgydami pyragus suvalgo daug tešlos. Šiame pyrage tešlos net nesijaučia!

Alfas Ivanauskas

Pyragui pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 1 kg rūgščių obuolių
  • Citrinos sulčių (obuoliams apšlakstyti)
  • 100 g miltų
  • 1½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 50 ml aliejaus
  • 100 ml kokosų pieno
  • 400 g grūdėtos varškės

Užpilui:

  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 g tirpinto sviesto
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į formą.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kitame išplakite kiaušinius, vanilinį cukrų, aliejų ir kokosų pieną. Grūdėtą varškę perplaukite vandeniu, tada gerai nusausinkite. Miltų, kiaušinių mases ir varškę sumaišykite kartu, supilkite į formą. Lengvai pakratykite.
4. Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar 20 min.
Skaniausias naminis obuolių pyragas pagal Alfą Ivanauską
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)