Saldžią sriubą kaskart galima išsivirti vis kitokio skonio, su šviežiomis uogomis ar džiovintais vaisiais, su makaronais, ryžiais ar leistinukais, kurie pagaminami iš kiaušinių ir miltų.

„Tokią saldžią leistinukų sriubą su džiovintais obuoliais, slyvomis dažniausiai virdavo ir mano mama. Visada smagu prisiminti receptus, kurie keliauja iš kartos į kartą“, – sako kone 80 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle turinti Audronė.

Jos patarimu, saldžią sriubą galima virti ir iš kisieliaus – taip atrandant ir suteikiant patiekalui vis kitokį skonį.

Taigi rekomenduojame mėgstantiems saldžias, gaivias sriubas, receptą išsisaugoti.

Reikės:
1 saujos makaronų,
6-7 džiovintų abrikosų,
6-7 džiovintų slyvų,
1 saujos razinų ir džiovintų spanguolių mišinio,
1 v.š. krakmolo,
1-2 v.š. cukraus ( pagal skonį ),
1.5 l. vandens

Gaminimo eiga:

Į puodą supilti litrą vandens, jam užvirus sudėti pjaustytus abrikosus, slyvas, razinas su džiovintomis spanguolėmis ir pagardinau cukrumi.
Vaisius virti apie 12 - 15 min.

Po to sudėti saują makaronų ir dar pavirti 2 min. (makaronų virimo laikas nurodytas ant pakuotės).

Inde su vandeniu (0.5 l) ištirpinti 1 v.š. krakmolo ir jį supilti į sriubą. Po poros minučių sriubą nukelti nuo ugnies.

P.s. kad greičiau atvėstų, puodą galima įstatyti į šalto vandens dubenį arba sriubą išsivirti ryte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją