Kornvalio pyragėliai yra labai populiarūs Didžiojoje Britanijoje, nes yra sotūs, o juos pagaminti tikrai lengva. Šie pyragėliai greitai paplito tarp labai sunkiai dirbančių kalnakasių, nes juos buvo itin patogu atsinešti į darbą ir valgyti pietums. Tai idealus pasirinkimas pietums į darbą ar į mokyklą vaikams.

Odeta Kudopčenkienė

Tradiciniai pyragėliai yra gaminami iš sviestinės tešlos ir su sočiu įdaru. Įdarų yra pačių įvairiausių, nuo mėsiškų iki vegetariškų. Aš pati nusprendžiau gaminti su vištiena ir daržovėmis. Tokie pyragėliai yra formuojami tarsi čeburėkai, bet man pačiai labiau patinka kaip kibinų forma“, – pasakoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė ir dalijasi savo receptu.

Kornvalio pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

Ingredientai:

Tešlai: 500 g miltų, 250 g sviesto (galima maišyti lygiomis dalimis su taukais), 180 ml vandens, žiupsnelis druskos.

Įdarui: 4 vnt. vištienos šlaunelių mėsos (ji būna sultingesnė nei vištienos krūtinėlių mėsa), svogūno, paprikos, 2 šaukštų žirnelių, morkos, bulvės, 250 ml vištienos sultiniu, 2 šaukštai Vorčesterio padažo, šaukštas miltų, pagal skonį druskos ir pipirų, kelių šakelių čiobrelio, aliejaus.

Gaminimo eiga:

  1. Tešla: Miltus sumaišome su druska.
  2. Į miltų masę įtarkuojame sviestą ir rankomis triname, kol susidarys trupiniai.
  3. Tuomet į trupinių masę palaipsniui pilame vandenį ir kas kartą gerai išminkome.
  4. Suformuotą tešlą apvyniojame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  5. Atšalus tešlai ją padaliname į 8 lygias dalis ir iškočiojame. Į vidurį dedame įdaro (kaip paruošti įdarą skaitykite žemiau) ir suėmę tešlos viršų suformuojame kasytes.
  6. Pyragėlius dedame į kepimo skardą, patepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
  7. Įdaras: Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname susmulkintą svogūną.
  8. Sudedame susmulkintą vištieną ir pakepiname dar maždaug 5 minutes.
  9. Vištienai apkepus sudedame likusias susmulkintas daržoves, beriame žirnelius, įtarkuojame bulvę, pagardiname druska ir pipirais. Maišydami pakepiname maždaug 5 minutes.
  10. Tuomet supilame sultinį, Votčesterio padažą, beriame čiobrelius ir patroškiname kelias minutes.
  11. Suberiame miltus, išmaišome ir leidžiame troškintis tol, kol skystis nugaruoja, o masė sutirštėja.
  12. Įdaro masę atvėsiname ir dedame į pyragėlių vidų. Skanaus!
Kornvalio pyragėliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)