Reikės:

40 g džiovintų baravykų
1 svogūno, pjaustyto kubeliais
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
350 g pievagrybių, pjaustytų kubeliais
2 šaukštų sviesto
2 šaukštų miltų
300 ml grietinėlės
500 g rikotos arba pusriebės varškės
60 g graikinių riešutų, kapotų
1 kiaušinio
1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
5 šaukštų tarkuoto sendinto sūrio
20 vnt. cannelloni makaronų
druskos, pipirų

Gaminimas:

Džiovintus baravykus apliekite 700 ml karšto vandens, mirkykite 30 min., tada nukoškite, o mirkymo vandenį išsaugokite (mirkytus baravykus verta perlieti šaltu vandeniu, kad išplautų užsilikusias smėlio daleles, o mirkymo vandenį verta perkošti per sietelį, išklotą virtuviniu popieriumi, kad ir vandenyje neužsiliktų smėlio). Baravykus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, kepkite su juo svogūnus, kol šie suminkštės ir pagels. Suberkite pievagrybius, kepkite juos maždaug 10 min., kol išgaruos išsiskyręs skystis. Suberkite smulkintus baravykus, pakaitinkite dar minutę, suberkite į dubenėlį ir leiskite truputį atvėsti.
Tuo metu puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, kaitinkite, kol miltai ims keisti spalvą, tada maišydami virtuvine šluotele pamažu supilkite skystį, kuriame mirko grybai, ir grietinėlę. Leiskite padažui virsnoti bent 5 min., kol truputį sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
Į atvėsusius keptus grybus įmaišykite varškę, kapotus graikinius riešutus, kiaušinį, džiovintą raudonėlį ir 2 šaukštus sendinto sūrio. Pagardinkite įdarą druska ir pipirais.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C°.
Cannelloni makaronus pripildykite paruoštu įdaru, sudėkite į apkepo indą, taip, kad jie būtų sudėti vienu sluoksniu. Apliekite makaronus paruoštu padažu, apiberkite likusiu tarkuotu sendintu sūriu ir kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 25–30 min.
Mėgaukitės nedelsdami.

Skanaus!