Kiaušinių pyrago receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Reikės:
5 kiaušinių
3 bulvių
1 svogūno
2 pomidorų
50 g sūdytos ar rūkytos lašišos
50 ml pieno
2 v. š. tarkuoto parmezano
1/2 nedidelės cukinijos
200 mocarelos sūrio
2 v. š. ghee sviesto
50 g moliūgo sėklų
druskos
pipirų
baziliko lapelių
Gaminimas:
Dubenyje išplakite kiaušinius, pieną ir parmezano sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais.
Keptuvę įkaitinkite, įdėkite 1 v. š. ghee sviesto, suberkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir taip pat įdėkite kelioms minutėms pakepti su svogūnais.
Bulves nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įdėkite ghee sviesto, suberkite bulves ir pavartydami kepkite ant nedidelės ugnies apie 5 minutes.
Į kepimo formą (maždaug 30 cm) dėkite kepimo popierių, tada išdėliokite pusę bulvių, suberkite svogūną ir cukiniją, pabarstykite pipirais ir druska, išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelos sūrį, vėl suberkite bulves, pilkite kiaušinių masę, sudėkite pomidorus ir lašišą.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Pabarstykite moliūgų sėklomis ir vėl kepkite 15 minučių.
Kiaušinių pyragą papuoškite baziliko lapeliais.
Skanaus!