17
Kitas

Jautienos kebabai orkaitėje

„Atvėsus orams faršo patiekalų mūsų šeimos valgiaraštyje natūraliai padaugėja. Jei vasarą mieliau renkamės gryną mėsą, tai orams rudenėjant norisi ir aštresnio, ir su daugiau prieskonių maisto. Toki patiekalai jaukiai sušildo. O faršas dar ir labai patogus ingredientas improvizacijoms. Galima praturtinti daržovėmis ir virti įvairius troškinius, kukuliukus, sriubas su kukuliukais, kepti pyragus“, – vardija maisto tinklaraštininkė.

Živilė Stumbrienė dažniausiai renkasi jautienos faršą. Na o vaikai pirmenybę teikia patiekalams, kuriems gaminti naudojamas paukštienos faršas.

„Mėgstu faršą susimalti pati, tad visada pasiruošiu didesnį kiekį iš anksto ir suskirstytą porcijomis laikau šaldiklyje. Pavyzdžiui, jautiena yra gana pretenzinga mėsa, ne visada pavyksta paruošti ją sultingą, tad faršas man yra patogi gaminimui jautienos forma. Juk gaminant iš faršo lengvai galima patiekalus praturtinti daržovėmis ir taip turėti dvigubą naudą: sultingą patiekalą ir praturtinti mitybą organizmui taip reikalingomis daržovėmis“, – sako alytiškė.

Stumbrų vaikai labiausiai mėgsta mėsainius, užkandų su nachos ir piemenėlių (Šepardo) pyragą.

„Ir tai yra laukiamiausi savaitgalių patiekalai. Mes su vyru labai mėgstame aštrią sriubą su taco traškučiais“, – sako Živilė ir dalijasi šeimos mėgiamiausiais receptais iš faršo.

17
Kitas

Jautienos kebabai orkaitėje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją