Konditeriai kaitina, verda, lipdo cukrų, tada formuoja iš jo įvairias skulptūras ir puošmenas. Cukraus lakštų tempimas – labai svarbus darbo etapas, o kad lakštai būtų blizgūs, reikalinga 70–80 laipsnių Celsijaus temperatūra. Iš paruoštų lakštų kuriamos įvairios figūros.
Iš Dziangsu provincijos kilusi Liu studijavo elektroninę prekybą. Vis dėlto, nepaisydama nieko, ji pakeitė profesiją ir tapo gabia cukrinių puošmenų kūrėja.

Cukraus skulptūrų kūrėja Liu Sinru:
„Vaikystėje labai mėgau desertus, pyragus, ūgtelėjusi pati ėmiau kepti pudingus namuose. 2018 m. pabaigoje mano koledžas surengė du pasaulinius konditerijos konkursus, tada sužinojau, kad tai – pasaulinio lygio renginiai.“

Liu atstovavo savo koledžui nacionaliniame konkurse. Per atrankos procedūras ji buvo vienintelė dalyvė, kuri atvyko neiš kulinarijos mokyklos.
„Ji mus sužavėjo, nes visi dalyviai koncentravosi į kuriamus produktus ir nepaisė higienos, o Sinru vienintelė išplovė visus įrankius, prietaisus ir sudėjo juos į vietas,“ – sakė cukrinių puošmenų kūrimo dėstytojas koledže Vangas Šengas.

Liu greitai pajuto aistrą cukrinių puošmenų kūrimui, tik, neturėdama išsilavinimo, suprato, kad be jo gana sunku.
„Per tą mėnesį mokiausi daryti cukrines rožes. Dirbau iki vėlumos, kartais iki vidurnakčio, iki 1 ar 2 val. nakties. Man teikė jėgų pasiryžimas, pasakiau, kad dalyvavimas konkurse ir praktikavimasis jau yra didelis pasiekimas,“ – pasakoja Liu Sinru.

Po daugybė praktikavimosi valandų Liu pavyko sukurti realistiškas rožes. Anksčiau ji pusvalandį kurdavo vieną žiedą, o dabar per penkias minutes pagamina cukrinę gėlę. Liu dabar dalyvauja įvairiuose konkursuose, kaupia patirtį ir tobulina gebėjimus. Konkursui „Pasaulinių gebėjimų konkursas“ ji sukūrė didelę skulptūrą „Pašėlęs smaguris“. Jos aukštis – metras, o svoris – beveik 30 kilogramų.

„Skulptūra – viryklė, ant kurios stovi jaunas virtuvės šefas. Sudėlioti šią skulptūrą buvo nelengva. Mokymosi laikotarpis neatsiejamas nuo sužalojimų. Pvz., dirbdama su šokoladu naudojausi kulinariniu degikliu, reikėjo saugotis, kad nenusideginčiau,“ – dalijasi kūrėja Liu Sinru.

Sunkus ir kruopštus Liu triūsas atsipirko – ji tapo konkurso nugalėtoja.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją