Imbieras

Imbieras

Šaldytuve šviežias imbieras išbus vos kelias savaites, tačiau jeigu įdėsite į šaldiklį, jį bus galima laikyti neribotą laiką, jis nesudžius. Be to, išėmus iš šaldiklio imbierą bus kur kas lengviau nulupti.

Kukurūzų burbuolės

Kukurūzai

Atėjus kukurūzų sezonui, galite jų prisikrauti į šaldiklį. Tačiau būtinai su burbuolėmis. Šaldytos burbuolės paskui lengviau išsilukštena. Jeigu ketinate suvalgyti per du ar tris mėnesius, daugiau nieko daryti nereikia.

Česnakas

Česnakas

Jeigu česnakas greičiau suželia, nei spėjate visą jo galvą sunaudoti, verčiau laikykite jį šaldiklyje. Galima sušaldyti česnaką galvomis, atskiromis skiltelėmis ar netgi sukapotą, bet būtinai supakuotą į sandarius plastikinius maišelius. Paskutiniu atveju česnakas iškart bus paruoštas naudojimui.

Obuoliai

Obuoliai

Rudenį paprastai obuolių neturime kur dėti. Dar dažniau turime obuolių, bet nėra laiko su jais ką nors nuveikti. Tokiu atveju išeitis paprasta – sudėkite obuolius į šaldiklį ir laikykite tol, kol to laiko atsiras. Obuolius galima šaldyti visus, pjaustytus skiltelėmis, nuluptus arba ne.

Pomidorai

Pomidorai

Jeigu jūsų auginami pomidorai duoda daugiau derliaus, nei jūs galite sunaudoti, perteklinius galite užšaldyti. Paprasčiausias variantas – sudėti juos į šaldiklį nieko nedarant. Iš šaldytų pomidorų vėliau galima pagaminti padažą, jie tinka sriuboms, salsai ar bet kokiam kitam patiekalui, kuriam reikia šviežių pomidorų.

Avokadai

Avokadai

Jeigu radote pigiau parduodamų avokadų, nusipirkite daugiau ir pasigaminkite tyrę. Ją vėliau bus galima panaudoti gvakamolei arba kaip garnyrą takams (isp. taco). Galima pasigamintą avokadų tyrę užšaldyti, tačiau tokiu atveju reikia žinoti porą gudrybių, kurios padės išsaugoti ryškią žalsvą spalvą.

Kiaušiniai

Kiaušiniai

Jeigu gaminant kažkokį patiekalą lieka nepanaudotų kiaušinių trynių ar baltymų, jų tikrai nereikia išmesti – galima užšaldyti. Tam puikiai tiks ledukams šaldyti skirti indeliai.

Miltai

Miltai

Jeigu radote pigiai parduodamų miltų, galite jų prisipirkti ir laikyti šaldiklyje. Taip apsaugosite juos nuo gyvių ir apkartimo. Užšaldyti miltai išsaugo birumą, prieš naudojimą jų nereikia atšildyti. Tiesiog išsiimkite iš šaldiklio tiek, kiek reikia, o likusius miltus padėkite atgal į šaldiklį.

Riešutai

Riešutai

Riešutuose labai daug aliejaus, todėl kambario temperatūroje juos galima laikyti ne ilgiau kaip tris mėnesius. Tad geriausia šį produktą laikyti šaldiklyje, kur jie išsaugos šviežumą metus ar net ilgiau.

Daržovių žievelės ir likučiai

Visus daržovių likučius laikykite specialiai tam skirtame maišelyje šaldiklyje. Kai maišelis bus pilnas, pasigaminkite daržovių sultinį. Svogūnų lukštai, morkų galiukai ir kopūstų šerdys – iš viso to galima išsivirti stipraus skonio ir sodraus kvapo sultinį.

Salierai

Salierai

Jeigu liko nepanaudoti keli saliero kotai, supjaustykite juos ir padėkite į šaldiklį. Tai bus puikus priedas sriuboms ir troškiniams. Tiesiog įmeskite juos gamindami tiesiai į puodą, prieš tai atšildyti nereikia.

Bananai

Bananai

Kai bananai sunoksta tiek, kiek jums patinka, nulupkite juos ir užšaldykite. Užšaldyti tinka tirštiesiems kokteiliams, atšildyti – kepiniams gaminti.

Sviestas

Sviestas

Nusipirkite atpiginto sviesto ir užsišaldykite. Išsiimsite iš šaldytuvo, kai reikės.

Pienas

Pienas

Galima šaldyti ir pieną. Tik prieš dedant į šaldiklį iš pakelio nupilkite maždaug stiklinę – tai suteiks erdvės plėstis ir pakuotė neplyš. Kai norėsite naudoti, pieną teks atšildyti, o paskui suplakti, kad vienodai pasiskirstytų riebalai.

Rudieji ryžiai

Rudieji ryžiai

Rudieji ryžiai lentynoje kambario temperatūroje gali stovėti vos šešis mėnesius. Įpraskite šį produktą laikyti šaldiklyje ir galiojimo klausimą galėsite pamiršti. Prieš naudojimą ryžių atšildyti nėra reikalo. Tiesiog atmatuokite tiek, kiek jums reikia, ir suberkite į verdantį vandenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)