Kristina Nasturjevienė neslepia, kad čanachus šeimai gamina labai dažnai. „Ir ne tik todėl, kad juos labai mėgstame, bet ir dėl to, kad pagaminti juos – vienas juokas. O šio patiekalo skonių „atspalvių“ gali būti įvairiausių! Skaniausi yra tie, kuriuose yra mėsos – nors aš galėčiau išgyventi ir be jos, tačiau mano šeimos vyriškoji pusė – niekaip. Todėl gaminu čanachus su mėsa ir visai nesvarbu, ar tai vištiena, kiauliena ar kt.“, – pasakoja dviejų vaikų mama.

Žinoma, šypteli Nasturjevienė, šiems čanachams tolokai iki tradicinių gruziniškųjų, kurie dažniausiai ruošiami su aviena, baklažanais, pomidorais ir tradiciniais prieskoniais. Bet tinklaraštininkė gali garantuoti, kad sulietuvintas čanachų variantas, kurio receptu ji dalijasi žemiau, – nustebins ir pradžiugins savo skoniu bei aromatu.

„Dažniausiai dedu bulvių, morkų, svogūnų, mėsos, bet jei turiu, įdedu ir kitokių daržovių – baklažanų, cukinijų. Galima gaminti ir su kruopomis – esu ruošusi čanachus su perlinėmis kruopomis. Man patiko, bet vaikai paprašė daugiau jų nebedėti“, – pasakoja.

Svarbiausia, sako Kristina, kad čanachai – greitai ir nesudėtingai paruošiamas patiekalas, kuris labai skanus: „Daržovės ir mėsa tuose moliniuose indeliuose virsta nepakartojamo skonio patiekalu! Tad jei turite molinių indelių, kurie ilsisi padėti tolimiausiame spintelės ar rūsio kampe – greičiau traukite ir naudokite juos pagal paskirtį – tikrai nepasigailėsite! O gal turite vieną didesnį molinį troškintuvą? Jis taip pat puikiausiai tiks!“

Ir dar tinklaraštininkė pataria, kad skaniausia šį patiekalą valgyti tiesiai iš indelio, tik reikia sulaukti, kol šiek tiek atvės. „Na o jei sulaukti nepavyksta ar nėra kada, tuomet dedu troškinį į gilesnį dubenėlį ir kabinu šaukštu“, – pataria.

Čanachai su vištiena ir daržovėmis

Reikės:

6 molinių indelių
0,5 kg bulvių
200 g morkų
3 skiltelių česnako
200 g svogūnų
600 g vištienos filė
pipirų + druskos
500 g pomidorų
100 g sviesto
lauro lapelių
petražolių

Kaip gaminti:

* Nulupu ir kubeliais supjaustau apie 500 g bulvių ir apie 200 g morkų. Apie 200 g svogūnų supjaustau pusžiedžiais. Susmulkinu 3 skilteles česnako.

* 600 g vištienos filė supjaustau nedideliais kubeliais.

* 500 g pomidorų supjaustau kubeliais.

* 100 g sviesto padalinu į 6 dalis.

* Į 6 molinius indelius sluoksniuoju pasiruoštus produktus. Į indelių dugną sudedu supjaustytas bulves, po to – morkas.

* Tuomet –susmulkintų česnako skiltelių eilė, tada – pjaustytų svogūnų. Ant svogūnų dedu vištienos gabalėlius. Vištieną pabarstau pipirais, druska. Ant vištienos keliauja supjaustyti pomidorai. Tada į indelius dedu po gabalėlį sviesto ir lauro lapelį.

* Uždengiu dangtelius ir indelius dedu į neįkaitintą orkaitę. Kepsiu 180oC temperatūroje apie 1,5val.
Tada čanachines išimu iš orkaitės ir leidžiu apie 20 min. pailsėti.

* Tuomet į kiekvieną indelį dedu po saują smulkintų šviežių petražolių ir… ragauju! Labai gardu!
Skanaus!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją