„Nors desertai nėra mano stiprioji pusė, turiu kelis receptus, kurie negali nepavykti. Šis obuolių pyragas su varške mano giminėje kepamas jau labai seniai“, – pasakoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė ir dalijasi gardaus pyrago receptu.

Odeta Kudopčenkienė

Odetos obuolių pyragas su varške

Ingredientai: 300 g miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, žiupsnelis vanilinio cukraus.
Įdarui: 500 g varškės, 200 g grietinės, 3 kiaušiniai, 130 g cukraus, 1 šaukštas krakmolo, 500 g obuolių, 1 citrinos sultys.

Gaminimo eiga:

1. Trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir tarkuotą sviestą sutrinkite iki mažų trupinukų.
2. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite pusę trupinių kiekio.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis riekutėmis, apšlakstykite citrinos sultimis.
4. Ant trupinių sluoksnio sudėkite varškės masę, ant viršaus sudėkite obuolius ir suberkite likusius trupinius.
5. Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 C ir kepkite 50–60 min.
6. Atvėsinkite. Skanaus!

Odetos obuolių pyragas su varške
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)