Reikės:

4 vidutinio dydžio agurkų (be žievelės)
0,5 l kefyro
3 česnako skiltelių
50 g žemės riešutų
šiek tiek tarkuoto imbiero
Vorčesterio padažo pagal skonį
2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
saujos pistacijų
80 g šukučių (jeigu turite didelių – po 1 vnt. porcijai)
krapų

Gaminimas:

Pirmiausia sumalame riešutus su česnakais. Atidedame juos į šalį.

Tuomet į elektrinį trintuvą dedame agurkus, juos sutriname iki vientisos masės. Vieną agurką galima smulkiai sukapoti peiliu – taip atsiras papildoma tekstūra.

Daržoves sumaišome su kefyru, imbieru, Vorčesterio padažu ir alyvuogių aliejumi. Dedame į šaldytuvą, kad atvėstų (apie valandą).

Prieš patiekdami labai trumpai keptuvėje ant sviesto iš abiejų pusių apkepame šukutes ir pistacijas. Aš į vieną šoną dėjau jūrų gėrybes, į kitą – riešutus ir kelias minutes „pašildžiau“. Pistacijos bus traškesnės, jeigu jas pakepsite anksčiau ir leisite atvėsti.

Prieš tiekdami sriubą gerai išmaišome su riešutų ir česnako mišiniu.

Pilame į dubenėlius, beriame sveikas pistacijas ir šukutes.

Galima pagardinti krapais, šviežiai maltais pipirais arba medumi.