aA
„Man gera įsivaizduoti, kad traškią sėklų duonelę pagal mano receptą iš naujos virtualios knygos, savo iškylai kepa Virginija Ilinojuje, Paula Porte, Rūta Melburne, Oskaras Klaipėdoje ir Petrauskai, pavyzdžiui, Akademijos miestelyje. Ir kad visi tie, skirtinguose pasaulio kampeliuose gaminantys žmonės, sulig kiekvienu receptu įgauna vis daugiau drąsos eksperimentuoti, kurti patys ir tiesiog smagintis gamindami“, – sako VMG lyderis, gurmanas, skonių ieškotojas, laidų vedėjas ir jau dvyliktos knygos autorius Alfas Ivanauskas.
Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
© Organizatorių nuotr.

Pasiekiama visame pasaulyje


Virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“ skirta iškyloms ir yra pasiekiama visiems iškylautojams, vasarotojams, naujų skonio kelionių ieškotojams – kad ir kur jie bebūtų ar kad ir ką tuo metu veiktų. „Tai trečia tokia mano dovana skaitytojams, žiūrovams, gerbėjams – knygą galima „vartyti“ internete ir ja naudotis visiškai nemokamai, reikia tik prisijungti. Po pirmųjų dviejų visus skaitomumo rekordus sumušusių (perskaitytos kelių šimtų tūkstančių tiražu!) elektroninių knygų, net neabejojau, kad ir ši bus šios vasaros „Privalu pamatyti ir paskaityti“ sąrašo viršūnėje.

Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
© Organizatorių nuotr.

Be to, ši knyga yra ne tik skaitoma, bet ir klausoma – pirmą kartą kulinarinių knygų istorijoje knyga turi audio intarpus – jų bus galima klausytis vairuojant, gulint hamake ar paplūdimyje. Labai patogu! Jūs mėgaujatės gyvenimu, o aš ir mano bičiuliai: grilio profesionalas, žoliautoja, fermentavimo žinovė – kalbame jums į ausį įvairiausias kulinarines paslaptis. Kaip fermentuoti žemuogių lapus, kur įkepti medetų žiedlapius, ką daryti su ąžuolo lapais, ką skanaus pagaminti iš pajūrio smilgų ir eglės spyglių!“ – sako originalių idėjų niekada nestokojantis kūrėjas.

Receptai su laiminga pabaiga


„Per pusmetį, nes maždaug tokiu dažnumu „gimsta“ naujos knygos – idėjų, receptų, skonių derinių mano galvoje prisikaupia tiek, kad nespėju jais visais pasidalinti nei savo kulinarinėse laidose, nei portale ir tada jaučiuosi lyg drabužių prigrūsta spinta: visi superiniai, visi išbandyti ir išragauti, labai madingi, puikiai „gula“, bet man jau reikia kažko naujo. Ir tada nėra kitos išeities – tik pasidalinti su kitais sukauptu gėriu, kad atsirastų vietos naujiems dalykams.

Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
© Organizatorių nuotr.

Aš visada darau tai, ką svajoju padaryti. Laukdamas mūsų lietuviškos vasaros svajojau ją išragauti nuo a iki z, išgerti iki paties dugno ir jaučiu, kad su šia knyga man tai pavyko. Garantuoju – pavyks kiekvienam, kas ją atsivers, nes visos mano knygų istorijos yra su laimingomis pabaigomis. Joje sudėta apie 100 receptų ir patarimų, pagal kuriuos ir lengva, ir greita, ir be galo smagu gaminti. Ir, žinoma, skanu valgyti.“

Išdrįsite pabandyti?


„Rašyti man įdomu, nes kiekviena knyga – kaskart vis nauja mano paties išgyventa, patirta, išragauta istorija, kuria dalinuosi su skaitytoju, kad ir jis galėtų tai išgyventi, patirti ir išragauti. Ir aš žinau, kodėl žmonėms patinka tai, ką sukuriu. Nes man smagiausia daryti dalykus, kurie atrodo neįmanomi, derinti skonius, ingredientus, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo nesuderinami. Braškės ir pievagrybiai? Taip, nuostabu! Kefyras ir obuolys? Tobula! Pomidorai ir vynuogės? Be jokios abejonės!

Tikiu, kad vos perskaičius receptą gali ištikti nuostaba, bet... išdrįskite pabandyti! Čia kaip kvietimas maudytis ežere vasaros lietui pliaupiant tarsi iš kibiro. Atrodytų kvaila... kas maudosi, kai lyja? Bet ar kada bandėte?! Nepakartojama patirtis. Tokie ir mano patiekalai.“

Išragauti iki dugno


Perskaitę šią knygą vasarą pamatysite kitaip. Pieva ir miškas jums nebus tik pieva ir miškas, bet ir naujų skonių bei galimybių „tiekėjai“. Sužinosite, ką skanaus galima nuveikti su ąžuolo, mėlynių, žemuogių lapais, įvairiausiais žolynais ir kitais augalais. Stebėsitės, kodėl anksčiau nepastebėjote, kad kiekviena iškyla į gamtą pirmiausia yra iškilmės jūsų skonių receptoriams.

Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
Alfo Ivanausko virtuali kulinarinė knyga „Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą“
© Organizatorių nuotr.

Ir labai tikiuosi, kad nauja knyga kaip ir visos ankstesnės, skaitytoją išlaisvina iš visų baimių – tikrų ir įsikalbėtų. Virtuvėje kaip ir gyvenime – blogiausia bijoti. Todėl labai tikiuosi, kad ši knyga bus dar vienas gaivus gurkšnis drąsos kurti ir mėgautis“.

Knygą visiškai nemokamai galite vartyti čia: https://www.vmgonline.lt/

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(7 žmonės įvertino)
2.8571

Vasariškas varškės apkepas su cukinijomis: paragavus norėsis dar ir dar (7)

Šilti orai vasarą – tikras džiaugsmas, tačiau dažniausiai per karštį valgyti nesinori....

Prasidėjo šviežių burokėlių sezonas: „Karantino kuchnios“ marinuotų burokėlių receptas (15)

Daržovių karaliai burokėliai neatsiejami nuo tikro lietuvių virtuvės pasididžiavimo –...

Maisto ekspertė išdavė paslaptį, kaip ant laužo paruošti tobulą uzbekišką plovą: svarbu žinoti du dalykus (35)

Ryžių populiarumas neturėtų stebinti, kadangi tai yra produktas, ypač naudingas organizmui,...

Naminis citrininis limonadas, kuris patiks visiems: prireiks vos trijų ingredientų (13)

Norint palepinti savo organizmą ir ieškant gaivaus vasariško skonio nevertėtų ignoruoti citrinos...

Socialinius tinklus užkariauja naujas agurkų rauginimo būdas: pakeisite vos vieną įprastą ingredientą, o rezultatas – stulbinantis (45)

Daržovių ir vaisių rauginimas sparčiai populiarėja visame pasaulyje, o raugintų daržovių...

Top naujienos

Neteisėtų migrantų susirašinėjimas: kelionių organizatorių instrukcijos – kaip ant delno lietuviai ragina migrantus čia nevykti (180)

Lietuvai bandant kovoti su neteisėtos migracijos krize, patys migrantai iš Irako ir kitų šalių...

Stambus verslininkas atsakė dėl žemos imunizacijos savo įmonėje: pats irgi nesiskiepija (146)

Mažiausią nuo koronaviruso imunizuotų darbuotojų dalį turintys darbdaviai savo vietą...

Dvi vakcinos dozes gavę britai praneša apie išskirtinį simptomą užsikrėtus COVID-19 (196)

Dvigubai vakcinuoti britai praneša apie netikėtą simptomą užsikrėtus COVID-19 .

Bilotaitė: mums sąmoningai trukdoma saugiai apgyvendinti migrantus (430)

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį lankėsi Valstybės sienos apsaugos...

Pajūryje ieškomi Mackevičių ir Kuzminską apvogę ilgapirščiai: policija rodo, kaip vagys įveikia spynas Ekspertai vardija patikimiausias apsaugos priemones (6)

Pajūryje nuvilnijusi vagysčių banga be dviračių paliko dalį poilsiautojų. Ilgapirščių...

Tokijo žaidynių durimis trinktelėjęs Bernotas: pasirodymą vertinu labai gerai

Juozas Bernotas paskutiniame savo plaukime šiose žaidynėse RS:X klasės burlente lenktyniaujantis...

Regimantas Dima | D+

Šiame mieste – pilna žlugusios imperijos ženklų: tik 4 valandos nuo Vilniaus, ir jau esi lyg kitoje planetoje I dalis

Į tą imperijų ženklų miestą reikia atvažiuoti lėtai ir lygiai taip pat susikaupti lėtam...

Pusę paros Lietuvos pareigūnai ir migrantai žiūrėjo vienas į kitą: Baltarusijos pasieniečiai taip ir neatsiliepė  paskutinę parą – rekordiniai skaičiai (296)

Pasienyje kartojasi vaizdai, kad pastebėti Lietuvos pareigūnų, nelegalai įsitaiso paskutiniuose...