„Balandėlius viengungiai gamins nenaudodami ryžių ir kopūstų, vietoj jų rinksis grybus, o kiaulienos faršą iškeis į vištienos, kalakutienos ar net žuvies faršą. Būdamas viengungis aš gaminu pats sau ir draugams, kurie ateina pas mane į svečius. Aš galiu naudoti įvairius ingredientus, pavyzdžiui, patiekalus papuošti kalendromis ir pan. O štai Agnė kai kurių produktų ne visada sau gali leisti, nes turi mažą vaiką“, – konferencijoje kalbėjo A. Ivanauskas.

Iš viso naujoje knygoje „Gal pavalgom?“ skaitytojai ras per šimtą receptų – po du kiekvieno patiekalo variantus. Patys gaminti mėgstantys A. Ivanauskas ir A. Jagelavičiūtė siūlo idėjas skaniems pusryčiams, pietums, vakarienei, užkandžiams ir desertams.

„Gaminome įprastus patiekalus iš įprastų produktų taip, kaip kiekvieną dieną gaminame savo namuose. Šioje knygoje telpa visi mūsų triukai, kulinariniai atradimai ir patirtys“, – taip pristatydami knygą sakė abu pašnekovai ir pabrėžė, kad mėgstamus patiekalus gamino nepaisydami jokių taisyklių.

Jiedu akcentavo, kad knygos puslapiuose sugulė ne vien lietuviškos virtuvės patiekalų receptai – nors, kaip sako A. Ivanauskas, omarų nerasite, šalia bulvinių blynų ir patiekalų iš burokėlių išvysite kitus lietuvių mėgstamiausiais jau įvardijamus lazanijos, Cezario salotų ar lašišos tartaro receptus.

„Visos mamos žino, kad vaikai nevalgo daugybės dalykų, todėl turi gaminti kuo paprasčiau, o juk nesinori visą laiką valgyti tik primityvių patiekalų. Negali nuolat valgyti bulvių su grietine arba grikių košės. Tačiau ir suaugusiesiems, ir vaikams galima pateikti tuos pačius patiekalus skirtingais būdais. Tą mudu su Alfu ir norime parodyti“, – kalbėjo A. Jagelavičiūtė.

Įdomu tai, kad nors abu autoriai skirtingi, vis dėlto jiedu abu kaip pagrindinius išskyrė tuos pačius produktus: avokadą, jautieną, mocarelą, pomidorus, bulves, žalumynus, kiaušinius.

„Jei dievas būtų maisto produktas, tai jis būtų kiaušinis. Jei šaldytuve – vien kiaušiniai, gyvybė jau garantuota. Jūs patys pagalvokite, kiaušinis įeina į daugybės gaminių sudėtį, vienokia ar kitokia forma“, – juokaudama sakė A. Jagelavičiūtė.

Beje, net tokį paprastą produktą taip pat galima pateikti skirtingais būdais. „Mano įdaryti kiaušiniai skiriasi nuo Agnės – pagal mano receptą visi sukviečiami prie stalo ir kiekvienam duodama tam tikra užduotis“, – paslaptingai kalbėjo A. Ivanauskas.

Netikėtai užklupus svečiams jis siūlo pagaminti lašišos su kiviais. „Nusipirkite gabaliuką šviežios lašišos be odos ir gabaliuką – perpus mažesnį – rūkytis lašišos. Lašišą susismulkinkite kaip tartarui. Tada nulupkite ir susmulkinkite vieną kivį. Viską sumaišykite, padruskinkite, papipirinkite ir valgykite su duona ar su skrebučiu. Galima papildomai paskaninti mėtomis, kalendromis“, – receptu pasidalijo pašnekovas, o jo kolegė atskleidė pamaniusi, kad vietoj kivio į šį patiekalą įdėta pomidorų, svogūnų ir sezamų.

A. Jagelavičiūtė taip pat pasidalijo vienu greitu receptu, kurio pagrindinį ingredientą – avokadą abu pašnekovai įvardija kaip mėgstamiausią produktą,

„Jei niekada nevalgėte avokado, pirmiausia turite išmėginti šį receptą: avokadą tiesiog sutrinkite, pašlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pasūdykite, išspauskite truputėlį česnako, išmaišykite ir užsitepkite ant skrebučio. Daugiau nieko jam nedarykite. Kai jūs paragausite šitaip pateikto avokado, suprasite, kad avokadas tinka visur. Avokadu galima pakeisti majonezą – visur, kur dedate majonezą, galite naudoti avokadą. Žinoma, svarbu, ir kokį avokadą išsirinksite. Jei nusipirksite kietą arba visiškai ištežusį avokadą ir tokį paragausite pirmą kartą, tai susigadinsite nuomonę visiems laikams. Jis turi būti vos vos minkštas. Aš pati perku tuos juodus, didesnius ir grublėtus avokadus“, – atskleidė stilistė.

Ačiū visiems DELFI TV žiūrovams, kurie žiūrėjo transliaciją ir pateikė savo klausimus. Kaip ir buvo žadėta, įdomiausio klausimo autorę – šįkart ja tapo Laura, kuri klausė apie avokadus, apdovanosime naujausia A. Jagelavičiūtės ir A. Ivanausko knyga „Gal pavalgom?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)