„Gyvename tokiais laikais, kai kone visi nuolat skubame ir bandome sutaupyti laiko. Tačiau valgyti vis tiek turime visi ir turbūt daugelis norime, kad būtų dar ir skanu. Tad šios laidos formatas padės suderinti šiuos dalykus – kiekviena laida bus skirta vertingam kulinariniam patarimui, pavyzdžiui, kaip paruošti jautieną, kad ji nebūtų per sausa, o tuomet bus 9 su tuo susiję receptai, kurių kiekvienas bus papasakotas labai greitai ir aiškiai“, – pasakojo Delfi TV prodiuserė Dalia Vaitkutė-Šiaulienė.

Ji džiaugėsi, kad jauni charizmatiški virtuvės šefai Paulius ir Pavels tapo tikru atradimu. „Teko paragauti jų ruoštų patiekalų ir išgirsti, kaip jie apie juos pasakoja – net neabejoju, kad žiūrovai juos irgi greitai pamils“, – šypsojosi ji.
Patys virtuvės šefai neslėpė prieš kameras vis dar jaučiantys jaudulį, bet tikisi, kad laikui bėgant jo neliks. „Šnekėti dar šiek tiek baisu, bet pratinamės – nufilmuosime kelis šimtus receptų ir tada jau būsime labai savimi pasitikintys“, – juokėsi P. Lenkšas. Ko gero, latviui Pavels, išmokusiam lietuvių kalbą, šis iššūkis dar didesnis, bet jis pasiruošęs jį įveikti.

P. Lenkšas prisipažino, kad kartais kūrybiniame procese su kolega tenka ir pasiginčyti, bet galiausiai viskas išeina tik į gera. „Esame skirtingos asmenybės, kilę iš skirtingų mokyklų, bet imame vieną elementą jo, kitą – mano, taip susideda ir kartais net geriau išeina, kai dvi galvos yra. Kai vienas esi, turbūt eini ir sprendi, o čia kaskart reikia pasitarti, pasidėlioti, kad nesusipyktume“, – pasakojo jis.
Paklaustas apie sau išsikeltus tikslus, Paulius užsikvatojo, kad dabar jiems svarbiausia – gerai atrodyti prieš kamerą. Bet surimtėjęs paaiškino: „Norime, kad kuo daugiau žmonių pamatytų, ką kuriame, parodyti, kaip skaniai pasigaminti maistą arba kaip gražiai pateikti kad ir paprastą patiekalą“.

Pirmojoje šventinėje laidoje virtuvės šefai parodė triuką, kuris pasenusius duonos gaminius akimirksniu paverčia šviežiais ir pasidalino kruasanų ir spurgų receptais – net didžiausi skeptikai nustebs, kiek daug visko su jais galima sugalvoti! Tuo, kad šie vyrukai tikrai moka gaminti, o ne tik kalbėti ir žavėti laidos žiūrovus, filmavimo metu galėjo įsitikinti į specialų premjeros renginį susirinkę laidos rėmėjai Mantinga, IKI, AEG ir Electrolux.

Kas toliau virtuvės šefų planuose? Paulius prisipažino, kad pats labai mėgsta gaminti iš bulvių, tad jie jau ruošiasi užkariauti lietuvių širdis pasiūlydami receptus, kaip jas galima kūrybiškai panaudoti. „Parodysime, kaip pasigaminti kažkokius įdomius dalykus, bet stengsimės per daug nekomplikuoti, kad kiekvienas žingsnelis po žingsnelio galėtų viską pakartoti savo namų virtuvėje“, – kalbėjo jis.

„Paskui – matysime, receptų yra daugybė. Kažką esi išmokęs dirbdamas su vienu šefu, kažką – su kitu, dar ką nors randi internete, knygose, paskui savaip interpretuoji – idėjų tikrai nepritrūksime“, – žadėjo jis.


„Lengvai ir skaniai“ – kiekvieną sekmadienį 11 val. Per Delfi TV, arba bet kuriuo patogiu metu portale Delfi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją