aA
Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė socialiniuose tinkluose dalijasi įvairiais receptais: natūralaus raugo duona, varškėčiais, cinamoninėmis bandelėmis, nuostabių skonių kupinomis salotomis ir kitais gardžiais patiekalais. Kotryna džiaugiasi, kad jos receptai atgyja kitose virtuvėse ir įkvepia žmones daugiau eksperimentuoti.
Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė
Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė
© Asmeninio albumo nuotr.

Maisto entuziastė pasakoja, kad pagrindinius patiekalus pradėjo gaminti tik išėjusi gyventi savarankiškai. „Įvairius pyragus, tortus, sausainius ir kitus desertus gaminti mėgau visada, bet karštų patiekalų gaminimo patirties turėjau labai mažai. Pradėjau labai paprastai ir valgydavau gana monotoniškai, dažnai kepdavau vištieną, virdavau ryžius, šalia pasipjaustydavau daržovių. Ganėtinai greitai pabodo valgyti tą patį maistą ir pradėjau domėtis, ką galėčiau keisti savo virtuvėje, kad pamažu į ją įvesčiau naujų skonių. Po truputį pildėsi prieskonių stalčius, pradėjau pirkti ir ragauti įvairesnius produktus, domėtis, kaip skaniai paruošti nematytas ir neragautas daržoves (arba tas, kurias iki tol laikiau neskaniomis). Po kelių sėkmingų bandymų pajaučiau malonumą gamindama ir jis niekur nedingsta jau šešerius metus“, – pasakoja Kotryna.

Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė
Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė
© Asmeninio albumo nuotr.

Ji teigia, kad dalintis receptais socialiniuose tinkluose norėjo jau seniai, bet vis teisindavo save, kad tam trūksta laiko. „Kai įvestas karantinas uždarė namuose, pasiteisinimų nebeturėjau ir nusprendžiau tiesiog pabandyti. Atgalinis ryšys iš sekėjų labai motyvuoja judėti toliau ir nesustoti. Džiaugiuosi, kad mano receptai atgyja kitose virtuvėse arba tiesiog įkvepia žmones daugiau eksperimentuoti“, – džiaugiasi Kotryna.

Tinklaraštininkė pasakoja, kad labai myli sezoniškumą, kurį turime Lietuvoje ir nenorėtų gyventi ten, kur amžina vasara. „Meilė sezonams labai stipriai susijusi su maistu – atėjęs ruduo niekuomet neliūdina, nes drauge jis atsineša grybus, moliūgus, slyvas, baklažanus, cukinijas, kopūstus, avietes, obuolius... Žiemos mėnesiai gausūs šakninių daržovių, raugintų produktų. Pavasaris ir vasara pilni uogų, vaisių, salotų, daigų. Galima būtų vardinti nesustojant. Savo paskyroje siekiu parodyti kuo daugiau sezoninių, paprastų, bet kokybiškų patiekalų ir parodyti žmonėms, kad kiekvienas produktas gali būti labai skanus, jei tik žinome, kaip jį paruošti.“

Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė
Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė
© Asmeninio albumo nuotr.

Kotrynos burokėlių keksiukai (10 vnt.)

Ingredientai: 120 g kvietinių miltų, 120 g viso grūdo speltų miltų, 35 g nesaldintos kakavos, 120 g rudojo cukraus, 1 a. š. kepimo miltelių, 0.5 a. š. sodos, 2 virti burokėliai (apie 350 g), 2 kiaušiniai, 80 g alyvuogių aliejaus, 80 g kefyro.

Gaminimo eiga: orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sumaišykite sausus ingredientus. Burokėlius sutrinkite maisto smulkintuvu. Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, pilkite aliejų ir kefyrą, sudėkite 300 ml burokėlių tyrės. Masę supilkite ant sausų ingredientų ir gerai išmaišykite. Padalinkite į formeles ir kepkite apie 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Skanaus!

Maisto tinklaraštininkės Kotrynos Remeikaitės receptas
Maisto tinklaraštininkės Kotrynos Remeikaitės receptas
© Asmeninio albumo nuotr.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(18 žmonių įvertino)
4.1667

„Receptų receptai“ laidoje – sumuštiniai, kurie patiks kiekvienam (1)

Kiekvieną šeštadienį, 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodoma laida „ Receptų receptai “,...

Devyni Maskvos restoranai pirmąkart pelnė „Michelin“ žvaigždutes

Kulinarijos biblija „Michelin“ ketvirtadienį pirmąkart savo prestižines žvaigždutes suteikė...

Susikaupė sodo ir daržo gėrybių? 5 receptai, kaip nesudėtingai ir greitai paruošti konservus žiemai (3)

Pirmoji šalna priminė, kad daržus jau turėjo palikti paskutinės gėrybės ir metas jų...

Visa tiesa apie picą su šefu Demarco: kodėl jos nereikėtų gardinti ananasais ir kaip ją tobulai pasigaminti namuose? (13)

2001–aisiais už daugiau nei milijoną JAV dolerių ji buvo pristatyta rusų astronautams į...

Aušra pasidalijo patarimais, kurie ruošiant maistą namuose padės sutaupyti daug laiko bei pinigų + varškės pyrago su šilauogėmis receptas (6)

Maisto tinklaraštininkė Aušra instagrame dalijasi savo gyvenimo akimirkomis, gardžiai atrodančių...

Top naujienos

Iš per visas siūles nuo migrantų plyštančios Vokietijos – nauji užmojai: tai neabejotinai turės atgrasantį poveikį (8)

Vokietijos pasienyje su Lenkija šuoliais augant nelegalių migrantų skaičiui, ketvirtadienį čia...

Šie metai paskutiniai: už kitąmet vykdomus remonto darbus, auklių paslaugas GPM lengvatos nebeliks (22)

Kitąmet nebelieka trijų lengvatų, kuriomis naudojosi daugiau nei 46 tūkst. gyventojų. Per kiek...

Svarsto priemones išlaikyti amerikiečių tankus Lietuvoje: neabejoja – kils triukšmas, bet kito kelio nėra (517)

Daugiau amerikiečių nepertraukiamo buvimo. To siekia Lietuva, kurioje nuo 2019 m. kaip viena...

Po naujausių JK COVID-19 duomenų – skubus raginimas iš Amerikos papildyta (113)

Buvęs JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) komisaras Scottas Gottliebas, padaugėjus COVID-19...

Gydytoja įspėjo apie augantį pavojų ir turi žinią dėl kaukių: suklusti ypač turėtų didmiesčių gyventojai (114)

Ar kada esate pastebėję, kad grįžus iš miesto centro ar vietų, kuriose itin daug automobilių,...

Atsisakyta planų statyti naują kariuomenės poligoną: plės esamą Rūdninkuose (61)

Pirmadienį prezidentūroje rinkosi Valstybės gynimo taryba (VGT). Posėdyje be kitų klausimų buvo...

Košmaru virtusi lietuvės Otilijos santuoka su musulmonu: jis jau buvo suporuotas su savo pussesere (8)

Milijoninėmis apyvartomis ir puikiai aprūpintu gyvenimu svetur galėjusi pasigirti verslininkė iš...

Kiek pasenusį elektromobilį pirkti verta: pasakė, kaip ir kiek kasmet sumažėja baterijos talpa (48)

Galima imtis įvairių veiksmų, kad elektrinės transporto priemonės baterija degraduotų kuo...

Nauja Lukašenkos versija: kaltina Lietuvą migrantų persiuntimu Vokietijai ir Prancūzijai (10)

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka tvirtina, kad Lenkija ir Lietuva kuria kelius...

Liutauras Elkimavičius | D+

Rusijos šou verslo turtingiausiųjų TOP 10: kodėl oficialiame sąraše nėra Pugačiovos?

Jie visuomet važinėja brangiausiais automobiliais ir „Instagrame“ postina nuotraukas iš...