Maisto entuziastė pasakoja, kad pagrindinius patiekalus pradėjo gaminti tik išėjusi gyventi savarankiškai. „Įvairius pyragus, tortus, sausainius ir kitus desertus gaminti mėgau visada, bet karštų patiekalų gaminimo patirties turėjau labai mažai. Pradėjau labai paprastai ir valgydavau gana monotoniškai, dažnai kepdavau vištieną, virdavau ryžius, šalia pasipjaustydavau daržovių. Ganėtinai greitai pabodo valgyti tą patį maistą ir pradėjau domėtis, ką galėčiau keisti savo virtuvėje, kad pamažu į ją įvesčiau naujų skonių. Po truputį pildėsi prieskonių stalčius, pradėjau pirkti ir ragauti įvairesnius produktus, domėtis, kaip skaniai paruošti nematytas ir neragautas daržoves (arba tas, kurias iki tol laikiau neskaniomis). Po kelių sėkmingų bandymų pajaučiau malonumą gamindama ir jis niekur nedingsta jau šešerius metus“, – pasakoja Kotryna.

Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė

Ji teigia, kad dalintis receptais socialiniuose tinkluose norėjo jau seniai, bet vis teisindavo save, kad tam trūksta laiko. „Kai įvestas karantinas uždarė namuose, pasiteisinimų nebeturėjau ir nusprendžiau tiesiog pabandyti. Atgalinis ryšys iš sekėjų labai motyvuoja judėti toliau ir nesustoti. Džiaugiuosi, kad mano receptai atgyja kitose virtuvėse arba tiesiog įkvepia žmones daugiau eksperimentuoti“, – džiaugiasi Kotryna.

Tinklaraštininkė pasakoja, kad labai myli sezoniškumą, kurį turime Lietuvoje ir nenorėtų gyventi ten, kur amžina vasara. „Meilė sezonams labai stipriai susijusi su maistu – atėjęs ruduo niekuomet neliūdina, nes drauge jis atsineša grybus, moliūgus, slyvas, baklažanus, cukinijas, kopūstus, avietes, obuolius... Žiemos mėnesiai gausūs šakninių daržovių, raugintų produktų. Pavasaris ir vasara pilni uogų, vaisių, salotų, daigų. Galima būtų vardinti nesustojant. Savo paskyroje siekiu parodyti kuo daugiau sezoninių, paprastų, bet kokybiškų patiekalų ir parodyti žmonėms, kad kiekvienas produktas gali būti labai skanus, jei tik žinome, kaip jį paruošti.“

Maisto tinklaraštininkė Kotryna Remeikaitė

Kotrynos burokėlių keksiukai (10 vnt.)

Ingredientai: 120 g kvietinių miltų, 120 g viso grūdo speltų miltų, 35 g nesaldintos kakavos, 120 g rudojo cukraus, 1 a. š. kepimo miltelių, 0.5 a. š. sodos, 2 virti burokėliai (apie 350 g), 2 kiaušiniai, 80 g alyvuogių aliejaus, 80 g kefyro.

Gaminimo eiga: orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sumaišykite sausus ingredientus. Burokėlius sutrinkite maisto smulkintuvu. Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, pilkite aliejų ir kefyrą, sudėkite 300 ml burokėlių tyrės. Masę supilkite ant sausų ingredientų ir gerai išmaišykite. Padalinkite į formeles ir kepkite apie 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Skanaus!

Maisto tinklaraštininkės Kotrynos Remeikaitės receptas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)