Gal jums tai nebus naujiena, bet užsukus į „Benedikto turgų“ aptikti „Piestro“ pyragai buvo tikras atradimas. Net ir ignoruojant faktą, kad jų ankstesnė pyraginė Šiaurės miestelyje atidaryta beveik prieš dvejus metus. Savininkė neslepia, kad ateityje pyragines planuoja atidaryti Kaune ir Klaipėdoje.

„Piestro“ pyraginė

Pyraginės pavadinimas kilo iš angliškų žodžių „pie“ ir „maestro“ (liet. „pyragų meistras“). Pyraginės receptus šiuo metu tobulina net keturi virtuvės šefai. „Šie pyragai – ir skanūs, ir sveiki, tad reklamos labai daug ir nereikia – žinia sklinda iš lūpų į lūpas“, – džiaugėsi „Piestro“ įkūrėja bei savininkė Justina Andrijauskienė.

Justina Andrijauskienė

Čia kepami 18 rūšių rūšių pyragai – su mėsa, daržovėmis, uogomis, saldūs, sūrūs ir aštrūs. Kiekvienam skoniui. O specialų pyragų čia rasti gali net ir veganai – jų yra net septyni.

Pirmadienį pyraginėje pristatytas naujasis meniu, į kurio degustavimą susirinkę veganizmą propaguojantys maisto tinklaraštininkai išragavo net 11 pyragų, iš kurių 4 buvo vegetariški, tačiau juos veganai atsisakė ragauti, nes jie buvo su varške ir sūriu.

„Piestro“ pyraginė

Pyragų iš naujojo meniu galima paragauti jau nuo šiandien: „Corragio“ – su aštriomis daržovėmis, „Cavolo“ – su kopūstais ir grybais, „Digrano Sano“ – su baklažanais, tešla – iš speltos miltų ir grikių, „Di Forza“ – su špinatais ir varške, „Patate Rico“ – su bulvėmis ir pelėsiniu sūriu, „Melo Grande“ – su obuoliais ir spanguolėmis, „Favora“ – su rabarbarais ir avietėmis, „Fontina“ – su varške, „Frambona“ – su avietėmis, „Freceza“ – su vyšniomis, „Papavero“ – su varške, aguonomis ir šokoladu. Visus pyragus galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus.

„Piestro“ pyraginė

Sveika gyvensena ir mityba besidominti pyraginės savininkė, savo pyragams ingredientus renka itin kruopščiai. Pyragus šaldytuve išlaikyti galima keturias dienas, tačiau, pasak jos, jokie konservantai ir priedai, išskyrus druską, pyraguose nenaudojami, viskas natūralu, nes termiškai apdorota.

„Piestro“ pyraginė

„Mūsų pyragai išsiskiria tuo, kad tešlos jame vos trečdalis, visa kita – įdaras. Jie puikiai tinka norintiems mažinti suvartojamų miltų kiekį. Neslėpsiu – mėsiški pyragai kol kas yra populiaresni, tačiau vis daugiau žmonių teiraujasi patiekalų be mėsos ar kitų gyvūninės kilmės ingredientų. Tad nutarėme sukurti jų dar daugiau. Man tai svarbu ir todėl, kad pati esu vegetarė ir ieškau alternatyvos sau, savo šeimai“, – sakė J. Andrijauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)