Dabar Bento tortai populiarūs, nes nėra brangūs, jų būna su įvairiais pertepimais, dailiai dekoruotų.
Produktai torto pagrindui:
1 kiaušinis,
100 g baltojo cukraus,
0,5 šaukštelio vanilės esencijos,
1 šaukštas kvietinių miltų,
2 šaukštai kakavos miltelių be cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai bet kokio riebumo pieno,
Produktai pertepimui:
125 g sviesto,
500 g cukraus pudros,
0,5 šaukštelio sutirštinto pieno.
Patiekalo maistinė vertė: 385 kalorijos.
1. Torto gamybai jums reikės sietelio, plaktuvo ir orkaitės.
2. Plaktuvu išplakite kiaušinį, cukrų ir vanilės esenciją.
3. Į šią masę suberkite persijotus miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius, išmaišykite. Tada supilkite pieną, sudėkite sviestą ir vėl išmaišykite.
4. Masę sudėkite į nedidelę apskritą kepimo formą, pateptą sviestu. Kepkite 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje 25 minutes. Paskui leiskite desertui atvėsti, o atvėsusį perpjaukite į tris sluoksnius.
5. Kremui tris minutes plakite sviestą, tada suberkite cukraus pudrą ir plakite, kol sutirštės. Tada pilkite sutirštintą pieną, vanilės esenciją ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.