Bento sąvoka atėjo iš Japonijos, ten yra bento dėžutės – kvadratinės maisto dėžutės, kuriose nešamasi naminio maisto. Žodis „bento“ japoniškai reiškia „patogus“, tad Bento tortą dar vadina tortu išsinešimui – juk jis nedidelis, jį patogu gabenti. Tiesa, Bento tortas laikomas ne japonišku, o korėjietišku desertu, nes jį sugalvojo būtent toje šalyje.

Dabar Bento tortai populiarūs, nes nėra brangūs, jų būna su įvairiais pertepimais, dailiai dekoruotų.
Susidomėjusiems – receptas ir patarimai, kaip patiems pasigaminti Šokoladinį Bento tortą su sviestiniu kremu.

Produktai torto pagrindui:

1 kiaušinis,
100 g baltojo cukraus,
0,5 šaukštelio vanilės esencijos,
1 šaukštas kvietinių miltų,
2 šaukštai kakavos miltelių be cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai bet kokio riebumo pieno,

Produktai pertepimui:

125 g sviesto,
500 g cukraus pudros,
0,5 šaukštelio sutirštinto pieno.

Patiekalo maistinė vertė: 385 kalorijos.

1. Torto gamybai jums reikės sietelio, plaktuvo ir orkaitės.

2. Plaktuvu išplakite kiaušinį, cukrų ir vanilės esenciją.

3. Į šią masę suberkite persijotus miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius, išmaišykite. Tada supilkite pieną, sudėkite sviestą ir vėl išmaišykite.

4. Masę sudėkite į nedidelę apskritą kepimo formą, pateptą sviestu. Kepkite 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje 25 minutes. Paskui leiskite desertui atvėsti, o atvėsusį perpjaukite į tris sluoksnius.

5. Kremui tris minutes plakite sviestą, tada suberkite cukraus pudrą ir plakite, kol sutirštės. Tada pilkite sutirštintą pieną, vanilės esenciją ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

6. Kiekvieną torto sluoksnį patepkite sviestiniu kremu, sudėkite vieną ant kito. Likusiu kremu aptepkite tortą iš išorės, papuoškite, kaip jums norisi.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)