„Man maisto gamyba yra didelis malonumas, kūryba ir meditacija kartu. Penktadieniais visada iš darbų grįžtu anksčiau ir sukuosi virtuvėje. Juokauju, kad maistas yra mano meilės kalba, todėl gaminu ne tik šeimai, bet ir draugams.

Kiekvieną savaitgalį mūsų namuose būna svečių. Turiu daug draugų gurmanų, tad nemažai kalbų prie stalo sukasi būtent apie maistą. O aš ir pati nuolat gaminu kažką naujo, „vagiu“ receptus iš aplinkinių. Beragaujant bičiulių paruoštą gardų kąsnelį viską įsimenu daug lengviau ir nereikia užsirašyti viso recepto“, – pasakojo R. Lapė.

Laidos „Kasdienybės herojai“ vedėja Rūta Lapė

Pasiteiravus, kada pati Rūta išmoko gaminti, moteris atvirai sako, jog iki jos gyvenime atsirado šeima, jai pakakdavo ir jogurto ar salotų dubenėlio. „Gaminti kompanijai yra kur kas smagiau. Tačiau mes visi esame labai išrankūs, tad tenka pasistengti norint kiekvienam įtikti. Todėl renkuosi greitai paruošiamus patiekalus, kuriuos pakanka supjaustyti, pamarinuoti ir pašauti į orkaitę“, – sako ji.

Užkandžių rinkinys penktadienio vakarui su bičiuliais

Pristatydama naująjį sezoną R. Lapė pasirinko „Delfi TV virtuvėje“ pagaminti užkandžių rinkinį penktadienio vakarui dviese ar su bičiulių kompanija. „Vos keli ingredientai, kelios minutės gaminimo ir jūsų svečiai penktadienio vakarą apsilaižys pirštus. Tiesa, viską galima kepti kartu orkaitėje arba kepsninėje“, – pataria žinoma laidos „Kasdienybės herojai“ vedėja.

Laidos „Kasdienybės herojai“ vedėjos Rūtos Lapės receptas

Jums reikės:

Kamembero sūrio, varškės sūrio, 200 g pjaustytos šaltai rūkytos šoninės, ryšulėlio smidrų, rozmarino šakelės, bazilikų ir kitų mėgstamų prieskonių.

Trijų užkandžių receptai:

Kamambero sūrį paskaniname žolelių prieskoniais ir rozmarino šakele. Taip pat jį galima apšlakstyti alyvuogių aliejumi, bet sūris ir taip riebus, todėl geriau to vengti. Įsukame jį į foliją ir kepame apie 10 min, 220 laipsnių karštyje, kol jo vidus visiškai suminkštės. Paskrudinus keletą riekelių sumuštinių duonos, galime sūrį tepti ir ant jos.

Laidos „Kasdienybės herojai“ vedėjos Rūtos Lapės receptas

Savo užkandžių vakarui su bičiuliais galite paruošti ir saldaus pieno varškės sūrio su šonine. Tam reikės varškės sūrį paskaninti baziliku ir saldžiosios paprikos prieskoniais. Tuomet apsukti šoninės gabalėliais ir pašauti į orkaitę arba kepsninę iki tolygiai apskrus – apie 20 min, 220 laipsnių karštyje.

Taip pat kartu galite pasiruošti ir smidrų su šonine. Iš pradžių norimą kiekį smidrų reikės nuplauti, nusausinti ir nupjauti jų galus. Tuomet apsukite šonine ir apibarstykite pipirais bei druska. Galite kepti kartu su sūriu iki viskas gražiai apskrus – apie 10 min, 220 laipsnių karštyje.


„Delfi TV” eteryje jau startavo naujas sezonas, kuriame kiekvieną pirmadienį, 21 val. galite stebėti gyvenimo būdo laidą „Kasdienybės herojai. „Delfi TV” – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)